Autor: Koit Brinkmann • 7. aprill 2022

Endist õlikuningat kahtlustatakse suures kelmuses

Äsja Hillar Tederi ja Kersti Krachtiga seotud kriminaalasjas süüdistuse saanud endine Kiviõli Keemiatööstuse omanik Toomas Tamm on prokuratuuri kahtlustuse järgi pannud toime suure kelmuse.
Fotodel vasakult: Kalev Kangur, Toomas Tamm ja Küllike Namm.
Foto: Meelis Meilbaum/Virumaa Teataja/Scanpix ; Mati Hiis/Õhtuleht/Scanpix; Andras Kralla/Äripäev Kollaaž: Estel Eli

Kelmuse kahtlustuse on saanud ka tuntud vandeadvokaat Küllike Namm ja maadevahetuse süüasjas karistatud maa-ameti eksjuht Kalev Kangur.

Kelmuse tulemusena on kohus Aseri sadama ümber käinud tsiviilasjas mõistnud OÜ-lt Roodevälja Terminal välja nõude, mida tegelikult ei olevatki olemas. Lisaks kahtlustatakse Nammi võltsitud dokumendi kasutamises ning Tamme teadvalt valeütluste andmises.

Kohtuasjas oli kesksel kohal Oleg Ljadovi nimi

Ärimees Oleg Ljadoviga seotud AS Kalotex müüs 2012. aasta augusti alul Aseri sadama kinnistud ametlikult 50 000 euroga Roodevälja Terminalile. Nädalajagu varem oli Roodevälja Terminal saanud Tamme firmalt T.R.Tamme Auto laenulepingu alusel 400 000 eurot.

„See on valejutt. Ma ei taha üldse teiega rääkida. See on täielik möga, mida te räägite,“ reageeris Tamm telefonikõnele.

Pikemalt saab lugeda Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077