Autor: Janeli Janson • 25. märts 2022

Joogitootjad valmistuvad plastidirektiiviks: korkide kinnitamine võib tekitada vastupidise efekti

Joogitootjad peavad ühekordse plasti direktiivist tulenevalt jõudma lahenduseni, mis võimaldaks juba 2024. aasta suvest müüa karastusjooke nii, et kork oleks püsivalt pudeli küljes. Tootjate sõnul võib see keskkonnale kasu asemel kahju tuua, sest materjalikulu kasvab.
A Le Coqi juht Tarmo Noop: "meil pole teist tulevikku peale rohetuleviku."
Foto: Raul Mee

Pikalt planeeritud ühekordse plasti direktiivist tulenevalt peavad joogitootjad juba üsna pea tegema muudatusi tootedisainis, et plastist korgid pärast pudeli avamist selle külge kinni jääksid. See nõue rakendub juba 3. juulist 2024. Direktiivi eesmärk on vähendada plastisaastet ja riski, et kork või kaas loodusesse vedelema jääb või muul moel keskkonda reostab. Tootjate hinnangul võib see aga keskkonnamõju hoopis suurendada.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077