Autor: Tööstusuudised.ee • 7. veebruar 2022

Uudne Eestis välja töötatud tehnoloogia aitab vähendada tööõnnetusi

Eesti ettevõte Eliko on välja töötanud ülitäpse positsioneerimistehnoloogia, mis võimaldab tööstustes masinaid reaalajas seisata, kui lähedusse satub inimene. Uudset lahendust on tänaseks proovitud Aegviidus asuvas Nordwoodi saeveskis ja positiivne kogemus julgustab ettevõtet kasutama seda ka teistes saeveskites.
Eliko tehnoloogia kontrollitav ala Aegviidu Puidu saeveskis.
Foto: Eliko

Nordwood on kolme saeveski ühine kaubamärk, kus töötab kokku ligemale 170 inimest. Üks neist, Aegviidu Puit AS, annab ühe asula suurema tööandjana tööd 48 inimesele. Ettevõte on pikalt otsinud lahendust, mis võimaldaks viia tööõnnetuste riski tootmises miinimumini. Eelmisel aastal alustati pilootprojekti raames tööd Elikoga, kes on töötanud välja ülitäpse positsioneerimislahenduse siseruumidele. Uudne tehnoloogia võimaldab erinevaid masinaid ülitäpselt käivitada ja seisata vastavalt inimeste või teiste masinate lähenemisele või kaugenemisele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077