Autor: Tööstusuudised.ee • 31. jaanuar 2022

Pandipakendite tagastamises tehti ajaloo suurim rekord

2021. aastal tagastasid Eesti inimesed 293 miljonit ühekordse kasutusega pandipakendit. See on suurim kogus, mille on tarbijad Eesti pandisüsteemi 16-aastase ajaloo jooksul ühe aasta jooksul tagastanud. Ka 2020. aastal tagastati rekordkogus pandimärgiga varustatud pakendeid, kuid see jäi seekordsele rekordile pea 30 miljoniga alla.
Kaupo Karba
Foto: Andras Kralla

2019. aastal, kui pandeemia polnud veel alanud ja Eesti majandus kasvas stabiilselt, tagastasid tarbijad 250 miljonit pakendit. „Juba suvel nägime, et pikalt kestnud kuumalaine ja piirangute leevenemine suurendasid hüppeliselt pandipakendite tarbimist ja tagastamist. . See pingutus kajastub juba teist aastat järjest ka tagastatud pandipakendite koguarvus, mis pole varasemate aastatega võrreldes kunagi nii suur olnud,“ ütles Eesti Pandipakendi juht Kaupo Karba.

Toostusuudised.ee toetajad:
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077