Autor: Tööstusuudised.ee • 29. juuli 2019

Uus päikesepark tõi Eesti Pandipakendile väiksemad elektriarved

Eesti Pandipakend võttis aprillis kasutusele uue päikesepargi, mille tulemusel naudib organisatsioon nüüd väiksemaid elektriarveid.
Eesti Pandipakendi tegevjust Kaupo Karba sõnul on väiksemaid elektriarveid väga tore näha.
Foto: Andras Kralla

Pandiga joogipakendite kogumist ja taaskasutust korraldav organisatsioon Eesti Pandipakend võttis aprillis kasutusele päikesepargi, mis katab nüüd ettevõtte käitluskeskuse energiavajadust.

Eesti Pandipakendi tegevjuht Kaupo Karba rääkis täna hommikul Äripäeva raadio hommikuprogrammis, et päikesepargi idee oli ettevõttel päevakorral tegelikult juba mõned aastad tagasi. "Eelmise aasta keskel tuli see taas päevakorda ja mul on hea meel, et osanikud nõustusid projekti investeerima. Selle aasta algusest on päikesepark meil katusel püsti ja alates aprillist hakkas see ka tootma. Väga tore on näha madalamaid elektriarveid," rääkis Karba saates.

Karba sõnul peaks päikesepark ära tasuma viie-kuue aastaga. "Kuna meie põhitegevus on ka hooajaline - rohkem pakendeid tarbitakse ja kogutakse suvel, mil päike on intensiivne ja kõrge -, siis seda enam on see tasuvus meie puhul positiivne," märkis ta.

Veel rääkis Karba, et Eesti Pandipakend otsib iga päev täiendavat efektiivsust ja mugavamaid lahendusi klientidele. "Näiteks on praegu käimas projekt, mille käigus tahame esimeses etapis kogu logistilist ahelat digitaliseerida. Teises etapis tahame kasutusele võtta tehisintellekti, kes suudab hinnata kogu logistilist nõudlust jaemüüjate poolt," lisas ta.

Tulekul

13. septembril 2019 toimub seminar-ringreis "Energiasäästlikud lahendused", mille raames sõidetakse tutvuma ka Eesti Pandipakendi uue päikesepargiga. Lisaks Pandipakendit külastusele toimub ringkäik Põhjala Pruulikojas ja Adveni uues katlamajas.

Seminari täpse kava leiate SIIT ja registreerida saab SIIN.

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077