Autor: Allan Rajavee • 10. detsember 2021

Fenestra viimane väikeomanik taandus aknatööstuse juhtimisest

Alates 2014. aastast Fenestra omanikeringi kuuluv Riho Prass lahkus detsembri alguses Eesti ühe suurima aknatootja juhatuse liikme kohalt. Prassi taandumine firmast on aga ainult kõige värskem peatükk juba mullu alanud muutustest Fenestra juhtimises.
AS Fenestra aknatööstus Tallinna külje all Peetri alevikus
Autor: Eiko Kink

Fenestra juhatuse liikme Styv Solovjovi sõnul oli Prassi lahkumine loomulik protsess. "Meil on kasvav ettevõte ja muudatused on üks osa ettevõtlusest," sõnas Solovjov, kes lisas, et osapoolte teed lahknesid sõbralikult ja ühisel kokkuleppel. Riho Prass kinnitas Solovjovi seisukohta ja ei soovinud lahkumist isiklikult lähemalt kommenteerida. Ka Solovjov oli sõnadega pigem tagasihoidlik ega soovinud firmasiseste juhtimisalaste otsuste detailidesse laskuda.

Prass lahkub turbulentsetel aegadel

Kuigi veel mullu novembris laiendas Fenestra Prassi osalusel enda haaret Soome turul, soetades seal ettevõtte Kuopion Rakennuskonttori OY, siis materjalikriisi tähe all mööduv 2021 on olnud Fenestrale vastuolude rohke. Täpsemalt on akende järele buumiv nõudlus, mistõttu teeb Fenestra see aasta rekordilise müügitulemuse, kuid tarnete täitmisega tekkis Fenestral augustis ligi 120 000 eurone maksuvõlg.

Loe pikemalt Äripäevast.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077