Autor: Kristjan Kurg • 18. august 2021

Aknatootjad rõõmustavad buumi üle, kuid maadlevad tarneraskustega

Ehitusbuum jõudis aknatootjateni, mis ühelt poolt võib ettevõtjatele tuua sel aastal rekordilisi käibeid, kuid teisalt on süvenenud materjalide tarneprobleemid ja hinnakasv, mis on ka tarbija jaoks hindu poole võrra tõstnud.
Aknatootjatel on käed-jalad tööd täis.
Foto: Eiko Kink

Akna- ja uksetootja Rehpoli juht Rasmus Tomingas tõdes, et veel poole aasta eest oli olukord teine. „Aasta alguses oli pigem vaikne ja närviline ning konkurendid tegid väga alla omahinna pakkumisi,“ rääkis ta.

Kevadest jõudis aga ehitussektori koroonaehmatusest taastumine ka Rehpoli ja teiste tootjateni. Nüüd on tellimuste hulk nii suur, et kliendid peavad Tominga sõnul puitakna kättesaamiseks ootama tavapärasest kaks korda kauem - mõnel juhul koguni pool aastat.

Viking Window' juht Toomas Agasild tõdes, et tavapärase ühe kuu asemel on töökoormus viinud klientide ooteaja 3-4 kuuni.

Ka ukse- ja aknatootja Fenestra juhatuse esimees Styv Solovjov kinnitas, et aasta alguse vaiksem periood on asendunud buumiga. „Teine ja kolmas on senini olnud rekordkvartalid uute tellimuste poolest ning seda kõigil meie põhiturgudel - Soomes, Rootsis ja Eestis,“ rääkis Solovjov ja lisas, et käesolevaks aastaks on oodata läbi aegade parimat müügitulemust.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077