Autor: Tööstusuudised.ee • 14. september 2021

VIIMANE PÄEV ESITAMISEKS! Algas Aasta Tööstur 2021 kandidaatide esitamine

Äripäev, ABB Eesti ja Tööstusuudised.ee valivad tänavu juba neljandat korda aasta töösturit – kandidaate on võimalik esitada alates 14. septembrist kuni 4. okoobrini. Aasta tööstur 2021 selgub 17. novembril Tööstuse äriplaani konverentsil.
Kellest saab Aasta Tööstur 2021?
Foto: Pixabay

„Kolm aastat tagasi Äripäeva, Tööstusuudised.ee ja ABB Eesti koostöös käivitatud aasta töösturi konkurss sündis, et jääda – täna saame rääkida juba traditsioonist,“ märkis ABB Balti riikide juht Jukka Patrikainen. „Heameel on tõdeda, et tiitliga seni pärjatud Heiki Einpaul, Arno Kütt ja Ruth Oltjer on jätkuvalt meie tööstusjuhtide tipp, kes nii sõna kui teoga on tõestanud žürii valikute õigsust.“

„Viimase kahe aasta jooksul on Eesti tööstusvaldkond seisnud silmitsi nii globaalsetest kui lokaalsetest piirangutest ja kriisidest tulenevate väljakutsetega,“ lisas Patrikainen. „Keerulistel aegadel on just meie tööstus olnud lipulaev, kes näidanud suurepärast võimet oludega kohanduda ja enamgi veel – jätkuvalt areneda. Olulist rolli on selles mänginud ka tööstusettevõtete juhid, kelle panus vajab jätkuvat tunnustust. Tööstus on majanduse vedur!“

Konkursi eestvedaja ja Tööstusuudised.ee juht Harro Puusild märgib, et juba teist aastat saavad lisaks ettevõtlus- ja avaliku sektori organisatsioonidele ning tööstuse erialaliitudele kandidaate üles seada ka ettevõtted eraldi. „Mõelge hoolega oma heade partnerite peale ja tuletage meelde, mida ägedat ja arendavat on nad oma ettevõttes teinud, sest see võib olla täiesti piisav põhjus, miks temast peaks saama Aasta Tööstur,“ julgustab Puusild ja lisab, et vahel võibki põhjus olla nii konkreetne ja täpne, et selle saab kirja panna vaid mõne lausega.

„See konkurss on väga tore võimalus üllatada partnerettevõtte juhti, allhankijat või koguni konkurenti ning seada ta kandidaadina üles, et tema kui suurepärase juhi tegudest kuuleks ka laiem avalikkus,“ sõnab Tööstusuudised.ee juht.

Sarnaselt möödunud aastaga kujuneb võitja žürii ja Tööstusuudised.ee lugejate häälte liitmisel (mõlemal on 50-protsendiline osakaal). Oktoobris saavad lugejad tutvunud kõikide esitatud kandidaatidega, kelle hulgast valib žürii esikolmiku. Seejärel saavad lugejad esikolmikust oma lemmiku valida. Võitja selgub 17. novembril Tallinna Sadama uues kruiisiterminalis toimuval konverentsil „Tööstuse äriplaan 2022“.

Kuidas ja keda esitada?

Aasta töösturi konkursi eesmärk on tunnustada tööstusettevõtete juhte ja omanikke ning nende pingutusi oma ettevõtte ja sektori arendamisel. Kandidaadina saab esitada ettevõtte tegevjuhi, omaniku, juhatuse või nõukogu liikme.

Kandidaadi esitamisel tuleb põhjendada, miks just tema vääriks aasta töösturi tiitlit. Põhjendusse võib suhtuda loominguliselt, sest aasta töösturi tiitlivõidu võib tuua ka põnev või ootamatu tegu, mille peale laiem avalikkus ei tulekski või millest teab vaid sisering, kuid mis vääriks kindlasti ka laiemat tähelepanu.

Samuti võib kandidaat tulla ettevõttest, mis on selle juhi töö tulemusel suutnud eksporti hüppeliselt kasvatada või läbi viinud olulisi ja suure mõjuga arendusprojekte.

Kandidaat võib olla ka keegi, kes on panustanud sektori arengusse läbi investeeringute, laienemiste või tootearenduse. Kandidaat võib olla ka sektori silmapaistev eestkõneleja, kes julgeb tööstuse nimel sõna võtta ja sektorit seeläbi kuuldavamaks muuta.

Kandidaadi esitamisel on oluline, et tema eriline tegu oleks tehtud viimase aasta jooksul ehk perioodil november 2020–oktoober 2021. Konkursile ei saa esitada eelmise aasta võitjat, samuti ei saa konkursile esitada iseennast.

Konkursi žüriisse kuuluvad Aasta Tööstur 2020 ja Chemi-Pharmi omanik Ruth Oltjer, ABB Balti riikide juht Jukka Patrikainen, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse juhatuse esimees Peeter Raudsepp, Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi tööstusvaldkonna juht Andri Haran ning Äripäeva peadirektor Igor Rõtov.

Kuidas kandidaati esitada saab?

Aega on kaks ja pool nädalat, kuni 4. oktoobrini

Kandidaate saavad esitada tööstussektori erialaliidud, ettevõtlus- ja avaliku sektori organisatsioonid, ettevõtted

Esitamiseks tuleb saata kandidaadi nimi, ettevõte ja põhjendus aadressil [email protected]

Võitja selgub hääletuse teel, žürii ja Tööstusuudiste lugejate häälte liitmisel 17. novembril toimuval konverentsil Tööstuse äriplaan 2022

Kes on varem tiitli pälvinud?

Aasta Tööstur 2018 - Heiki Einpaul (Hekotek)

Aasta Tööstur 2019 - Arno Kütt (Cleveron)

Aasta Tööstur 2020 – Ruth Oltjer (Chemi-Pharm)

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077