Autor: Anu Jõgi • 6. juuli 2021

Tartu Milli tütar ehitab Lätti kaks tehast

Tartu Milli Läti tütarfirma Dobeles Dzirnavnieks teatas kahe uue tehase ehitusest, mis lubaks ettevõttel eksporti vähemalt 30 protsendi võrra kasvatada, kirjutab Läti ringhääling.
Tartu Mill arendab hoogsalt tegevust lõunanaabrite juures.
Autor: Väinu Rozental

Tartu Millile kuulub Läti teraviljatootjast Dobeles dzirnavnieks AS ligi 94 protsenti.

Üks tehas hakkab tootma ökoloogilisi tooteid ja selle maksumus on 22,7 miljonit eurot, millest Euroopa Liidu rahastus moodustab 22 protsenti, kirjutab väljaanne. Selle tehase tootmismahuks on arvestatud 50 000 tonni viljatooteid aastas. Üle 95 protsendi tehase toodetud viljahelbeid on kavas eksportida.

12,4 miljonit eurot investeeritakse pastatehasesse, sellest on Euroopa Liidu rahastus 26 protsenti. Dobeles Dzirnavnieks on Läti ringhäälingu teatel tootnud pastatooteid alates 2012. aastast ja need on peale kodumaise müügi liikunud ka mujale Euroopasse, Aasiasse, Lõuna-Ameerikasse ja Aafrikasse. Uus tehas lubab toota laiemat sortimenti pastatooteid ja selle võimsus on 40 000 tooteid aastas.

Loe pikemalt Äripäevast.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077