Autor: Tööstusuudised.ee • 13. mai 2021

Algavad Chemi-Pharmis toodetud ninasprei kliinilised uuringud

Täna algavad koroonaviiruse antikehadega BioBlocki ninasprei kliinilised uuringud kahes Tallinna perearstipraksises: Telliskivi perearstikeskuses ning Mustamäe ja Nõmme perearstikeskuses. Kuigi BioBlocki ninasprei on juba müügil ning laboriuuringud on näidanud selles olevate antikehade blokeerivat mõju vähemalt nelja viirustüve vastu, pakub kliiniline uuring veelgi põhjalikuma ja usaldusväärsema kinnituse toote tõhususest, teatas Chemi-Pharm.
Chemi-Pharmi tootmisettevõte Tänassilma tööstuspargis.
Foto: Andras Kralla

Bioblock on eestimaine innovatiivne toode, mille kontseptsiooni ja antikehade lahuse töötasid professor Mart Ustavi juhtimisel välja Icosageni teadlased. BioBlocki toote arendamist ja turule toomist juhtisid Chemi-Pharmi spetsialistid koostöös Tartu Ülikooli ja Icosageni teadlastega. Toode on patenteeritud Icosagen Cell Factory OÜ, AS Chemi-Pharm, OÜ Teadus ja Tegu, Eesti Maaülikool ja Tartu Ülikooli kaasava tehnoloogia konsortsiumi poolt. BioBlock ninaspreid toodab ja turustab Chemi-Pharm.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077