Autorid: Anu Jõgi, Marge Ugezene • 12. märts 2021

Fortum müüb Balti kütteäri 800 miljoniga

Fortumi müügiga soojuse hind ei muutu. „Regulatsioon ei sätesta, et hinda võib muuta omaniku vahetumisega,“ ütles Fortum Eesti juht Margo Külaots.
Autor: Raul Mee
Soome energiafirma Fortum müüb oma kaugkütteäri Eestis, Lätis ja Leedus 800 miljoni euro eest, teatas ettevõte börsile.

„See protsess on väga pikk olnud,“ ütles Fortum Eesti juht Margo Külaots Balti äride müügi kohta, mis algas kaks aastat tagasi.

Fortumi ostab Šveitsi investeerimisfirma Partners Group. Šveitslased tulid pildile, kui Baltimaade üksuste müük pihta hakkas. Kui palju oli Fortumil kokku kosilasi ja kuidas kulgesid läbirääkimised hinna üle, jättis Külaots vastamata. Tõdemus, et kõige põnevamad asjad jäävad niimoodi kuulmata, pani Külaotsa esmalt muhelema. „Börsifirma ei saa kõike kommenteerida. See ongi börsifirma võlu ja valu, börsiteates öeldu on avalikkusele mõeldud,“ sõnas ta.

Üks küsimus, mis uue omanikuga kerkib, on see, kas nüüd muutub ka soojuse hind. „Kaugküte on riiklikult reguleeritud äri. Soojuse hind sõltub investeeringutest, mis on kindlasse soojusvõrku tehtud ja milliseid kütuseid seal kasutatakse,“ rääkis Külaots. „Regulatsioon ei sätesta, et hinda võib muuta omaniku vahetumisega.“

Loe pikemalt Äripäevast.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077