Autor: Tööstusuudised.ee • 27. august 2020

Palgakasv pidurdus üle Eesti: tööstuse brutopalk langes teises kvartalis üle protsendi

Kui selle aasta esimeses kvartalis langes keskmine palk vaid kaubanduses, siis teises kvartalis langesid palgad pea pooltel tegevusaladel.
Foto: Liis Treimann
Selle aasta teises kvartalis oli keskmine brutopalk 1433 eurot ehk vaid protsendi võrra suurem kui eelmisel aastal samal ajal, teatas statisikaamet. Nii tagasihoidlik aastakasv oli viimati kümme aastat tagasi. Tööstussektoris langes teise kvartali keskmine brutopalk 1,3% 1336 eurole.

Möödunud aasta teises kvartalis ulatus tööstuse brutopalk 1354 euroni. Mäetööstuse keskmine palk langes teiseskvartalis aga 70 euro võrra ehk 4,2% 1588 eurole. Aasta tagasi samal ajal ulatus mäetööstuse keskmine palk 1658 euroni.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077