Autor: Tööstusuudised.ee • 31. mai 2020

„Tööstusuudised eetris“: tööstusriik Leedu ja Eesti uue toote suur tulevik

Esmaspäeval, 1. juunil kell 13.00 läheb Äripäeva raadios eetrisse saade „Tööstusuudised eetris“, kus seekord on juttu eestlase poolt loodud uuest kopsusensorist ja ka meie naabrist Leedust, mis pürgib suureks tööstusriigiks. Saates on külas Eesti Elektroonikatööstuse Liidu juht Arno Kolk.
Eesti Elektroonikatööstuse Liidu juht Arno Kolk
Autor: Tööstusuudised.ee

„Leedu on viimastel aastatel tööstust süsteemselt arendanud. Seda on näha ka tööstusmessidel, kus Leedu delegatsioonid ministri tasemel ringi liiguvad,“ räägib elektroonikatööstuse liidu juht Arno Kolk saates.

Pikemalt on juttu ka TalTechi Seebecki instituudi emeriitprofessori Mart Mini uuest leiutisest kopsusensorist ja selle võimalikust tootmisest Eestist.

Kolk tunnistab, et tootel on potentsiaali ja seda võib maailmas vaja minna miljonites ühikutes. „Minu teada on saadud kokkulepped juba mitme Euroopa haiglaga, et nad hakkavad seda enda juures testima,“ märgib ta.

Saade on eetris esmaspäeval, 1. juunil kell 13.00 Äripäeva raadios. Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.

Saadet juhib Harro Puusild.

Saadet "Tööstusuudised eetris" toetavad Radius Machining ja Hansavest.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077