Autor: Tööstusuudised.ee • 20. märts 2020

Saku Õlletehas: tootmises on põhiküsimus tarnekindlus ja kaitsevahendite saadavus

Saku Õlletehas on riigis kehtiva eriolukorra tingimustes rakendanud personali kaitseks erimeetmeid töötajate ohutuse tagamiseks ja jätkab tootmist. Kõige kriitilisemad küsimused on isikukaitsevahendite kättesaadavus ning rahvusvahelise kaubaveo tarnekindlus.
Jaan Härms
Foto: Andras Kralla

„Koos kõigi teiste maailma riikidega jälgime pidevalt kujunenud olukorda ja reageerime vastavalt, sh rakendades täiendavaid kaitsemeetmeid. Tootmistegevuses on kõige kriitilisem rahvusvahelise kaubaveo jätkumine ning praegu see meie tarneahelat ja tootmist mõjutanud pole,“ lausus Carlsberg Baltikumi juht Rolandas Viršilas Tööstusuudistele saadetud teates.

Saku Õlletehase juhatuse liige Jaan Härms lisas, et hetkeseisuga on kõige problemaatilisem vajalike isikukaitsevahendite sh piisava kaitseastmega respiraatorite, hankimine. „Hetkel näiteks ootame Carlsberg Grupi soetatud 500 respiraatori saabumist. Saku Õlletehase esmane eesmärk on võimaldada maksimaalset kaitset kõigile meie inimestele, kel ei ole võimalik töötada kaugtingimustes,“ lausus Härms.

Mõjude hindamine

Saku Õlletehas jälgib ja hindab pidevalt muutuvat olukorda mitte pelgalt Eestis, vaid ka lähiriikides ja konkreetsemalt Leedu-Poola piiril, kuhu on tekkinud pikad piiriületusjärjekorrad.

Jaan Härmsi sõnul on loomulikult juba tunnetatud kujunenud olukorra suurt mõju, kuna sisuliselt seiskunud toitlustus- ja teenindussektor (horeca) ning turism on väga oluline ettevõtte äritegevuse osa. „Põhiküsimus on, millised on koondmõjud lähemas ja pikemas tulevikus ning hetkel hindamegi kujunenud olukorra laiemat majanduslikku mõju,“ ütles ta.

Töötajate tervise kaitseks on Saku Õlletehas võtnud omaltpoolt kasutusele laialdased ettevaatusabinõud. Tehases toimub pidev pindade puhastamine desinfektsioonivahenditega ning tootmises rakendatakse kõige kõrgemaid hügieeni- ja sanitaarmeetmeid. Tootmistöötajatele ja inimestele, kel on kokkupuuteid kolmandate isikutega (nt administratsioon, turvatöötajad, logistika) on jagatud kaitsevahendid – ühekordsed kindad, respiraatorid ja kaitsemaskid. Töö on korraldatud vahetustega selliselt, et puudub omavaheline kokkupuude ning vastavad riietusruumid desinfitseeritakse vahetuste vahel pidevalt. Ettevõtte kontoriruumidesse on paigaldatud desinfitseerimisvahendid; dokumentide ja saadetiste edastamine ja vahetamine käib kontaktivabalt.

„Oleme informeerinud töötajaid viiruse ennetamise soovituslike meetmetega. Täiendavalt oleme rakendanud kontaktivaba kehatemperatuuri kontrolli tehase territooriumile sisenevatele veokijuhtidele ning varustame neid kaitsemaskidega, mida on kohustuslik kanda kogu territooriumil viibimise aja. Miinimumini on viidud ka töötajate kokkupuuted kolmandate isikutega ja kui kokkupuude on vajalik, on need inimesed varustatud kaitsemaskidega,“ ütles Jaan Härms.

Lähtuvalt eriolukorra soovitustest on Saku Õlletehas rakendanud ka maksimaalses mahus kaugtööd neile inimestele, kel see on võimalik. Kõik koosolekud korraldatakse e-kanalite vahendusel ning juba enne üldiste reisipiirangute kehtestamist piirati ettevõttesiseselt välisriikidesse reisimist.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077