Autor: Harro Puusild • 16. detsember 2019

Stoneridge´i hankejuht: ootan tarnijalt avatust ja kiireid vastuseid

Stoneridge Electronics`i globaalne hankejuht Kädly Põld hindab tarnijates avatust, kiireid vastuseid ning tähtaegadest ja lubadustest kinnipidamist.
Stoneridge Electronics`i globaalne hankejuht Kädly Põld esineb 2.-3. aprillil 2020 toimuval Pärnu Tarneahelakonverentsil "Risk(id) kõikjal", kus räägib uute tarnijate hindamisest.
Foto: Erakogu

„Hankija ja tarnija vahel peab olema partnerlus. Suhtlus on väga oluline ja see aitab eriti siis, kui asjad ei lähe just kõige paremini,“ ütleb Kädly Põld, kes kõneleb 2.-3. aprillil 2020 toimuval Pärnu Tarneahelakonverentsil uute tarnijate hindamisest.

„Isiklikult hindan tarnijas avatust, kiireid vastuseid ning tähtaegadest ja lubadustest kinnipidamist – asjad, mis saavad uute tarnijate puhul üsna kiiresti selgeks,“ märgib ta.

Järgneb intervjuu Kädly Põlluga.

Salvesti logistika- ja ostujuht Kristo Raud ütles 2019. aasta märtsis Pärnu Tarneahelakonverentsil, et kõik algab suhtlemisest ja suhtlusest - see aitab avada väga palju uksi. Milline peab olema hankija ja tarnija suhtlus, et tagada koostöös edu?

Hankija ja tarnija vahel peab olema partnerlus. Suhtlus on väga oluline ja see aitab eriti siis, kui asjad ei lähe just kõige paremini. Suhtlus peab olema avatud, andma tarnijale ettekujutuse tulevasest ärist, (oluline on) jooksev tagasiside jne.

Loe lisaks
Pärnu Tarneahelakonverentsi peaesineja on Sigi Osagie

Stoneridge´i äri on tihedalt seotud autotööstusega, mis on viimasel ajal olnud pigem keerulises seisus. Kuidas selline turbulentne maailm on mõjutanud suhteid tarnijatega?

Ma ei ütleks, et autotööstus on olnud keerulises seisus. Hilisematest sündmustest on meid on mõjutanud GM streik, aga üldiselt on olnud üsna stabiilne.

Me näeme alles nüüd, et klientide ennustused on konservatiivsemad kui eelmisel aastal. Kuna meie tarnijad on samuti autotööstuse tarnijad, siis nad teavad samamoodi, mis olukorras kõik selles sektoris on. Meie projektid on 15-20 aastat pikad, seega me kõik teame, et ilmselt näeme mitut turu kõikumist selle aja jooksul – seega see ei mõjuta otseselt suhtlust.

Milline on su kõige olulisem põhimõte tarnijatega suhtlemisel?

Ausus, eetika, läbipaistvus.

Järgmise aasta Pärnu Tarneahelakonverentsi ettekandes keskendud just uutele tarnijatele. Millised on su enda ootused uutele tarnijatele?

Ettevõtte seisukohast on meil rida mõõdikuid ja protsesse, millele peab tarnija vastama. Isiklikult hindan tarnijas avatust, kiireid vastuseid ning tähtaegadest ja lubadustest kinnipidamist – asjad, mis saavad uute tarnijate puhul üsna kiiresti selgeks.

Pane tähele!

Stoneridge Electronics´i globaalne hankejuht Kädly Põld esineb 2.-3. aprillil 2020 toimuval Pärnu Tarneahelakonverentsil, kus kõneleb teemal „Autotööstuse karm igapäev: kuidas hinnata uut tarnijat, et riskid oleks enne seeriatootmiseni jõudmist maandatud?“.

Täispika programmiga saab tutvuda SIIN ja registreerida SIIN.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077