Autor: Äripäev • 6. detsember 2019

EAS valis uueks juhiks Peeter Raudsepa

Peeter Raudsepp.
Foto: EAS
Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) juhatuse esimehena asub 9. detsembrist tööle pikaajalise tippjuhtimise kogemusega Peeter Raudsepp.

Raudsepp on juhtinud mitmeid suurettevõtteid nagu ETK Hulgi, riigile kuuluvat ettevõtet Eesti Post ja rahvusvahelise taustaga Rautakeskot.

Viimastel aastatel on ta ärikonsultandina nõustanud tootmise, IT, kinnisvara, metsanduse ja energeetika valdkonna ettevõtteid Läti, Soome ja Kasahstani suunal. Raudsepal on Tartu Ülikooli rahandusalane kõrgharidus.

Raudsepa sõnul on EAS olnud viimastel aastatel väga hästi juhitud organisatsioon. „Majanduskeskkond on aga pidevas muutumises ja seetõttu on ka täna EASi jaoks olulised küsimused, kuidas tagada ettevõtjatele tugi välisturgudele sisenemisel, mis annaks ka reaalseid resultaate,“ ütles Raudsepp.

Eelmine juht läks Coopi: Alates 1. oktoobrist alustas Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimehena tööd Alo Ivask, kes juhtis viimased 2,5 aastat juhtinud Ettevõtluse Arendamise Sihtasutust.

Samavõrra oluline on Raudsepa sõnul tuua välisinvesteeringud Eestisse kui ka julgustada meie ettevõtjaid investeerima välisriikidesse. „Alustades kasvõi lähiriikidest, et oleks rohkem Balti riikide üleseid Eesti ettevõtteid. Kindlasti tuleb olla toeks idufirmadele investeeringute kaasamisel ja Eestist väljapoole laienemisel,“ märkis ta.

Raudsepp nentis, et väljakutseid on ka turismi- ja toetuste valdkonnas. „On oluline, et turistid leiaksid tee pealinnast väljapoole ning et meie turismisektori kasv ei seisneks vaid Tallinna vanalinnas matrjoškasid ostvates kruiisituristides. Et ligipääs toetustele oleks tagatud olenemata ettevõtte suurusest ja regionaalsest asukohast. Minu ülesandeks on nendele küsimustele lahendused leida üheskoos EASi meeskonna kui ka ettevõtjatega,“ lisas sihtasutuse uus juht.

Raudsepp on EELK Tallinna Jaani Koguduse juhatuse liige ja Eesti Ornitoloogiaühingu nõukogu liige. Ta ei kuulu ühtegi erakonda.

EASi nõukogu esimehe Arvi Lossmanni sõnul on Peeter Raudsepa kogemus tippjuhi ning ärikonsultandina võimaldanud tal õppida tundma erinevaid ärivaldkondi ning mõista Eesti majanduse probleeme ja arenguvõimalusi nii rahvusvahelises kui kohalikus vaates.

„Tema kogemus erasektori tippjuhina võimaldab tal paremini mõista ettevõtjate vajadusi, samas on tal ka kogemus suure riigiettevõtte juhtimisel, mida läheb EASi juhtimisel kahtlemata vaja,“ ütles Lossmann pressiteate vahendusel.

2000. aastal loodud Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) on riikliku ettevõtluse tugisüsteemi üks suuremaid institutsioone ning viib Eesti riigi poolt sihtasutusele antud ülesandeid ellu kolme peamise tegevusvaldkonna kaudu: Eesti ettevõtete ekspordivõimekuse hoogustamine, turismitulu kasvatamine ja välisinvesteeringute Eestisse toomine.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077