Autor: Äripäev • 28. november 2019

Ettevõtlussektori müügitulu suurenes aastaga 5 protsenti

Eurod
Foto: Liis Treimann
Statistikaameti andmetel müüsid ettevõtted kolmandas kvartalis kaupu ja osutasid teenuseid 16,4 miljardi euro eest, see oli 5 protsenti rohkem kui eelmisel aastal samal ajal. Samuti on aastaga kasvanud ettevõtete investeeringud 12 protsenti.

Ettevõtted investeerisid 685 miljonit eurot, Peamiselt investeeriti masinatesse ja seadmetesse ning ehitistesse. Ligi poole kõigist investeeringutest tegid töötleva tööstuse, veonduse- ja laonduse ning kinnisvarasettevõtted.

Eelmise aasta kolmanda kvartaliga võrreldes olid ettevõtete kulud 6 protsenti suuremad, sh tööjõukulud 8 protsenti. Hõivatute arv suurenes 1 protsent ja töötatud tundide arv 2 protsenti.

Ettevõtlussektori müügitulu suurenes enamikul tegevusaladel. Suurima osa sektori müügitulusse andsid kaubanduse ja töötleva tööstuse ning info ja side tegevusalad.

Müügitulu kasvu pidurdasid kõige rohkem energeetika ja mäetööstus.

Ettevõtlussektori tööviljakus müügitulu alusel oli hõivatu kohta keskmiselt 34 700 eurot kvartalis ehk 4 protsenti rohkem.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077