Autor: Tööstusuudised.ee • 11. november 2019

Eesti suurima tööstusmessi käsijootmise võistluse võitsid Pärnumaa elektroonikud

Tööstusmessi “Instrutec 2019” neljandat aastat toimunud käsijootmise meistritvõistluste esikohad nii võistkondlikus kui ka individuaalarvestuses saavutasid Pärnumaalt pärit Scanfil OÜ elektroonikud.
Esikoha saavutanud Timmo Antso ja Eesti Elektroonikatööstuse Liidu juht Arno Kolk
Foto: Eesti Elektroonikatööstuse Liit

Eesti Elektroonikatööstuse Liidu ja Tallinna Polütehnikumi poolt korraldatud käsijootmise võistluse tase oli liidu tegevjuhi Arno Kolgi sõnul tänavu äärmiselt tugev. “Tänavu etteantud jootmisülesanne oli üsna keeruline ja tulemust, millega see ära tehti, võib julgelt hinnata Euroopa tipptaseme kvaliteediks,” kiitis Kolk võistlejaid.

Ühtekokku oli Kolgi sõnul tänavu rohkem osalejaid kui varem - kokku 22. Esmakordselt oli esindatud ka tööjõurendi ettevõte: Manpower. Käsijootmise võistluse käigus pidi osavõtja 1 tunni jooksul kokku monteerima ühe töötava plaadi. Võistlustöödel hinnati montaaźi kvaliteeti IPC-A-610G standardi alusel. Võistelda sai vastavalt nii individuaalala kui ka ettevõtte kategoorias.

Võistluse individuaalarvestuses valitsesid juba mitmendat aastat järjest Pärnumaa võistlejad. Esikoha saavutas teist aastat järjest Timmo Antso elektroonikatööstusest Scanfil ning teise koha Veiko Lille Note Pärnu elektroonikatööstusest. Kolmanda kohaga pärjati Inna Tolstjakovat elektroonikatööstusest Eolane Tallinn.

Ka meeskondlikus arvestuses tunnistati parimateks Pärnus asuva Scanfili elektroonikatööstuse jootjad, kes möödunud aastal said auväärt teise koha. Tänavu pärjati teise koha omanikuna elektroonikatööstuse Eolane Tallinn meeskonda ning kolmanda koha omanikuna taas pärnakaid - seekord aga Pärnumaa Kutsehariduskeskuse jootmismeeskonda.

Võitjatele panid auhinnad ja aukirjad välja Eesti Elektroonikatööstuse Liit ja Eesti suurim elektroonikatööstus Ericsson Eesti. “Ootame järgmisel aastal veelgi aktiivsemat osavõttu, sest registreerisime 2020. aastal toimuva jootmisvõistluse IPC Euroopa Meistrivõistluste eelvooruks, mis tähendab, et selle võitja pääseb edasi Euroopa Meistrivõistlustele,” julgustas Kolk valdkonna spetsialiste juba varakult järgmiseks aastaks ettevalmistusi tegema.

Käsijootmise võistlust korraldanud Eesti Elektroonikatööstuse Liit on kaasaegselt nutikas rahvusvaheline võrgustik nii kogenud kodumaiste elektroonikatootjate, alustavate start-upide kui ka rahvusvaheliste elektroonikatootjate jaoks. Liit seob omavahel Eesti erinevaid tööstusalasid ja aitab luua innovatsiooni Eesti elektroonikatööstuses tuleviku elustiili lahenduste loomiseks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077