Autorid: Liis Treimann, Tööstusuudised.ee • 4. november 2019

Eesti ABB avas robotliinide tootmisüksuse

Uue tootmisüksuse esimene tarne on robotjaam Soome ABB ajamite tehasele
Foto: Liis Treimann
Eesti ABB avas täna uue, robotliinide tootmisüksuse, kus koostatakse vastavalt tellimusele ABB projekteeritud lahendusi, mille üks kindel komponent on robot või robotid. Esimese tellimusena valmib robotjaam Soome ABB ajamite tehasele.

„Nõudlus valmis robotliinide järele on järjest kasvamas nii globaalselt kui ka Eestis,“ märkis ABB Balti riikide juht Jukka Patrikainen pressiteate vahendusel. „Robotiseerimine on tootmise tulevik ja mõistmine, et läbi robotiseerimise saab tootmisette eduvõimalusi suurendada, on tugevalt kanda kinnitanud ka siin piirkonnas. Meil on heameel, et saame Eesti tööstusettevõtetele olla siin professionaalne partner.“

Uues tootmisüksuses teostatakse kohapeal kõik vajalikud tööd alates robotliini projekteerimisest ja ehitamisest kuni lõpptestimiseni. ABB enda tarkvara abil modelleeritakse tulevane lahendus 3D-mudelina, et veenduda selle vastavuses tellija vajadustele nii kiiruse, täpsuse kui ka ulatuse osas. Seejärel koostatakse liin ja viiakse läbi katsetused.

„Uus robotliinide tootmisüksus annab meile võimekuse olla kiiremad ja paindlikumad. Tänu meie enda territooriumil asuvale tootmisüksusele saame vajadusel teha kliendi soovitud täiendusi ja parendusi kiirelt meie enda üksuses," ütles ABB müügi- ja korrashoiuüksuse juht Leho Kuusk.

Uues üksuses on lähiajal valmimas robotjaam ABB Soome ajamite tehasele. Lepingu alusel teostatakse võtmed-kätte projekt, mis sisaldab konveiereid, automaatkruvikeerajaid, robotit IRB 2600, programmeerimist ja töössevõtmist. ABB Soome ajamite tehase jaoks on projekt osa tootmise automatiseerimisest, millega kaasneb tootlikkuse kasv ja töökvaliteedi parandamine. Tulemusena vähenevad tootmiskulud ja läbiminekuajad, suurenevad tootlikkus ja paindlikkus ning paranevad montaažitöö ergonoomika ja ohutus.

Foto: Liis Treimann
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077