Autor: Eliisa Matsalu • 24. oktoober 2019

Valetamisega vahele jäänud minister Kingo astus tagasi

EKRE liikmest väliskaubanduse- ja infotehnoloogia Kert Kingo esitas täna õhtul peaminister Jüri Ratasele lahkumisavalduse, mille Ratas ka rahuldas.
Minister Kert Kingo astub tagasi
Foto: LIIS TREIMANN

Tagasiastumise põhjuseks on see, et Kingo valetas esmaspäeval riigikogu ees, väites, et tema ei ole skandaalset Jakko Väli endale nõunikuks võtnud ega ole temaga tööasjus kohtunud.

Majandusministeerium kinnitas täna, et tegelikult oli Väliga leping eelmise nädala lõpus siiski sõlmitud, kirjutab Postimees.

Kingo pärast juhtunut ajakirjanikele kommentaare jaganud pole. Erakonna pressiteate vahendusel teatas ta, et kujunenud olukorras ei pea ta ministrina jätkamist võimalikuks.

Peaminister Jüri Ratas võttis Kingo tagasiastumisavalduse vastu ja edastas selle president Kersti Kaljulaidile. Seaduse järgi on Kingol õigus ametist lahkumise järel saada hüvitist kuue kuu palga ulatuses ehk 31 458 eurot.

Ratas ütles pressiteates, et tunnustab minister Kingot raske otsuse eest, kuid kujunenud olukorras oli üheselt selge, et tema ametis jätkamine olnuks väga keeruline. "Seda nii tema enda, tema koduerakonna kui ka terve valitsuse jaoks," ütles ta.

Ratas tõdes, et poliitik peab oma suhtlemises ametikaaslaste ja avalikkusega olema avatud ning ka ebameeldivate teemade puhul andma õigustatud küsimustele selgeid ja ammendavaid vastuseid.

„Loodan, et Kert Kingo teeb toimunust tõsised järeldused, mille esimeseks sammuks oli kindlasti tema suure kaaluga otsus ametist lahkuda,“ lisas peaminister. „Soovin Kert Kingole palju jõudu ja tegutsemistahet vastutusrikkas parlamenditöös.“

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077