Autor: Kristjan Pruul • 7. oktoober 2019

Rae Kivitehase toodang sai jälle müügiloa

Septembris müük peatati, kuna augustis Tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ameti (TTJA) tellitud ning AS Teede Tehnokeskuses tehtud müürikivide survetugevuse test müürikivile Magna 190 reaplokk hall andis nõrgema tulemuse kui Rae Kivitehas oli antud toote puhul lubanud.
Foto: Andras Kralla / Äripaev
Septembris kvaliteedinõuetele mittevastavuse tõttu müügikeelu saanud Rae Kivitehase kiviplokid said jälle müügiloa.

"Võtsime vastu otsuse, et lihtsam on müügikeelu saanud müürikivid ümber deklareerida survetugevusele 14 megapaskalit (MPa), kui et müük seisaks ning äritegevus kannataks vaidluse tõttu – tegemist on tugeva ja kvaliteetse kiviga. Kõik uued betoonmüürikivide partiid deklareeritakse taas 18MPa-le,“ ütles Rae Kivitehase juhatuse liige Marko Koidu pressiteate vahendusel.

Septembris müük peatati, kuna augustis Tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ameti (TTJA) tellitud ning AS Teede Tehnokeskuses tehtud müürikivide survetugevuse test müürikivile Magna 190 reaplokk hall andis nõrgema tulemuse kui Rae Kivitehas oli antud toote puhul lubanud. TTJA kinnitab, et müürikivide tootmisprotsess ning kivid ise vastavad täna kõigile nõuetele.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077