Autor: Tööstusuudised.ee • 9. september 2019

AASTA TÖÖSTURi konkursile saab kandidaate esitada

Äripäev, ABB Eesti ja Tööstusuudised.ee valivad tänavu juba teist korda aasta töösturit – kandidaate on võimalik esitada alates tänasest kuni 23. septembrini. Aasta tööstur 2019 selgub 20. novembril Tööstuse äriplaani konverentsil.
Aasta tööstur 2018 Heiki Einpaul kuulub tänavu konkursi žüriisse
Foto: Julia-Maria Linna

„Eelmisel aastal Äripäeva, Tööstusuudised.ee ja ABB Eesti koostöös käivitatud aasta töösturi konkurss pälvis eranditult positiivset vastukaja, sest ettevõtjate tunnustamine oli seni olnud tagaplaanil. Samas on ettevõtete edu taga alati rohkemal või vähemal määral konkreetsete ettevõtjate panus, mis väärib laiemat tunnustust,“ märkis ABB Balti riikide juht ja konkursi žürii liige Jukka Patrikainen.

„Eesti töötleva tööstuse tegijad väärivad esile tõstmist, sest tegu on Eesti suurima majandussektori esindajatega. Pidagem silmas, et töötlev tööstus annab täna tööd ligi 125 000 inimesele ning panustab üle 15 protsendi sisemajanduse kogutoodangust ja üle 60 protsendi Eesti koguekspordist,“ selgitas Patrikainen töösturite rolli meie majandusruumis.

Kandidaatide esitamise võimalus nüüd ka ettevõtetel

Konkursi eestvedaja ja Töötusuudised.ee juhi Harro Puusilla sõnul on konkurss võrreldes eelmise aastaga läbinud kaks olulist muudatust. „Kui eelmisel aastal said kandidaate esitada vaid ettevõtlus- ja avaliku sektori organisatsioonid ning tööstuse erialaliidud, siis tänavu otsustasime esitajate ringi laiendada ja nii ootamegi kandidaatide ettepanekuid ka ettevõtetelt eraldi,“ rääkis Puusild. „See on hea võimalus tunnustada oma partnerit, allhankijat või miks mitte ka konkurenti.“

„Teine suur muudatus puudutab hääletamist. Kui mullu valis võitja konkursi žürii, siis tänavu saavad oma hääle anda ka Tööstusuudiste lugejad,“ lubas Puusild.

Puusild lisas, et aasta töösturi konkursi lugejate hääletus toimub vahetult enne Tööstuse äriplaani konverentsi ehk pisut enne 20. novembrit. „Teavitame oma lugejaid sellest kindlasti aegsasti ette, et kellegi hääle ei jääks andmata. Oktoobris ja novembris pakume aga lugemiseks intervjuusid konkursi nominentidega, et lugejatel oleks otsust kergem teha,“ lisas ta.

„Olen kindel, et meie tööstusettevõtetes toimub palju märkimisväärset, mis kahjuks avalikkuseni ei jõuagi. See konkurss on võimalus tõsta esile juhte, kes on teinud midagi põnevat või ootamatut. Vabalt võib konkursile esitada ka kandidaadi, kes on näiteks tööandja erivajadustega inimestele,“ selgitas Harro Puusild.

Kuidas saab kandidaati esitada?

Aasta töösturi konkursi eesmärk on tunnustada tööstusettevõtete juhte ja omanikke ning nende pingutusi oma ettevõtte ja sektori arendamisel. Kandidaadina saab esitada ettevõtte tegevjuhi, omaniku, juhatuse või nõukogu liikme.

Kandidaadi esitamisel tuleb põhjendada, miks just tema vääriks aasta töösturi tiitlit. Põhjendusse võib suhtuda ka loominguliselt, sest aasta töösturi tiitlivõidu võib tuua ka põnev või ootamatu tegu, mille peale laiem avalikkus ei tulekski.

Põhjus võib olla silmapaistev tegu, millest teab vaid sisering, kuid mis vääriks kindlasti ka laiemat tähelepanu.

Samuti võib kandidaat tulla ettevõttest, mis on selle juhi töö tulemusel suutnud eksporti hüppeliselt kasvatada või läbi viinud olulisi ja suure mõjuga arendusprojekte.

Kandidaat võib olla ka keegi, kes on panustanud sektori arengusse läbi investeeringute, laienemiste või tootearenduse. Kandidaat võib olla ka sektori silmapaistev eestkõneleja, kes julgeb sektori nimel sõna võtta ja sektorit seeläbi kuuldavamaks muuta.

Kandidaadi esitamisel on oluline, et tema eriline tegu oleks tehtud viimase aasta jooksul ehk perioodil november 2018 - november 2019. Aasta tööstur 2019 tehakse teatavaks 20. novembril 2019 konverentsil "Tööstuse äriplaan".

NB! Konkursile ei saa esitada eelmise aasta võitjat, samuti ei saa konkursile esitada iseennast.

Kandidaadi nime, ettevõtet ja põhjendust koos esitaja andmetega ootame 23. septembriks 2019 aadressil [email protected].

Žüriisse kuuluvad eelmise aasta võitja Heiki Einpaul (Hekotek), Jukka Patrikainen (ABB), Igor Rõtov (Äripäev), Tanel Rebane (EAS), Mait Palts (Eesti Kaubandus-Tööstuskoda) ja Kaupo Reede (Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium).

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077