Autor: Allan Rajavee • 28. august 2019

Võib maksta ka 3000 eurot kuus, kui turg selle kinni maksab

Hekoteki juht Heiki Einpaul märkis, et palganumber ise pole tähtis, oluline on selle vastavus töö tootlikkusele.
Foto: Andras Kralla
Keskmise palga tõus näitab ühelt poolt tööjõu kvalifikatsiooni ja tootlikkuse tõusu, kuid teisalt jätkuvat nõudlust turul, mis aitab tööandjatel üha kõrgemat palka maksta, leidis masinatööstuse Hekotek juht Heiki Einpaul.

Einpaul loodab, et Eesti palgaralli jätab kohalikele ettevõtetele rahvusvahelistel turgudel konkureerimisevõimaluse alles. „Palganumber ise pole tähtis, oluline on selle vastavus töö tootlikkusele. Seega võime maksta ka 3000 kuus, kui keegi tehtud töötunnid turul ikka kinni maksab,“ toonitas Einpaul.

Tema hinnangul on Eesti ettevõtete konkurentsi tagamisel oluline roll ka valitsusel ja riigiametitel. „Välisturge väike Eesti väga ei mõjuta. Sestap mida majanduslikult rumalam on meie poliitika ja mida ebaratsionaalsemad on meie riigiametid, seda väiksemat palka suudavad meie ettevõtted oma töötajatele maksta,“ arvas Einpaul. „Töötajad võivad lõpuks tahta ükskõik mida – kui ettevõtetest mahlad väljas, on kõik kuival,“ lisas ta.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077