Autorid: Meelika Sander-Sõrmus, Põllumajandus.ee • 25. juuni 2019

Edukas aasta taimekaitsevahendite tootjale

Maailma juhtiv taimekaitsevahendite tootja Syngenta saab pidada 2018. aasta majandustulemust suurepäraseks. Müüginumbrid kasvasid 7% võrreldes 2017. aastaga, küündides viimasel majandusaastal 13,5 miljardi dollarini. EBITDA oli grupil 2,6 miljardit dollarit.
Maailma juhtiv taimekaitsevahendite tootja Syngenta saab pidada 2018. aasta majandustulemust suurepäraseks.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Müük Euroopas, Aafrikas ja Lähis-Idas oli 2017. aastaga võrreldes sama, kuid 7% kõrgem arvestades korrigeerimist 2017. aasta loovutamistega ning hoolimata keerulisest turukeskkonnast. Hooaja algus enamikus Euroopa riikides viibis, mis mõjutas fungitsiidide müüki ja seejärel aeglustas hoogu tõsine suvine põud. Seemneäri hea müügikasv, taimekaitsetoodete tugev müük, sh ELATUS ™ turule toomine ja päevalilleseemnete müük Ida-Euroopas, aitasid kaasa hooaja varajaste mõjude kompenseerimisele.

Põhja-Ameerikas kasvas taimekaitse müük 2017. aastaga võrreldes 2 protsenti, mis oli tingitud uute toodete, sealhulgas TRIVAPRO®, müügist. Digitaalsete lahenduste, sealhulgas AGRIEDGE EXCELSIOR®, kasutuselevõtt kasvatajate ja koostööpartnerite poolt on jätkuvalt tugevnenud. Seemnete müük oli 3% madalam, sest sektoris oli nõudlus väiksem, kuna maisi ja soja kasvatamise alla minev pind oli väiksem.

Ladina-Ameerikas hakkasid taimekaitse müügimahud pärast rasket 2017. aastat tavapärasele tasemele taastuma. Taimekaitse müük 2018. aastal oli 20% suurem kui 2017. aastal, samas kui seemnete müük kasvas pärast Nidera ™ omandamist 55%. Suurepärase aluse kasvuks lõid parem varude juhtimine ja uute toodete turule toomine, sealhulgas PROCLAIM® Brasiilias ja ORONDIS® Mehhikos. Suurem soja ja puuvilla kasvatamise pindala aitas kaasa suuremale nõudlusele.

Aasias ja Vaikse ookeani regioonis aitas Lõuna-Aasia piirkonna taastumine piirkonna üldist müügitulemust parandada 2 protsendi ulatuses, mille piires kasvas taimekaitse müük 1 protsendi võrra ja seemnete müük 6 protsenti. Müük Hiinas kasvas jätkuvalt, kuna põllumajandustootjad siirdusid kõrgema väärtusega toodetele ning taimekaitse müük kasvas 6 protsenti.

2018. aasta oli Syngenta jaoks tähtsaim aasta

Tänu rohkem kui 150 koosviibimisele üle kogu maailma, milles osalesid sidusrühmad üle kogu väärtusahela, on meil nüüd palju parem arusaam sellest, mida ühiskond meilt ootab ja mida jätkusuutlik põllumajandus erinevatele rühmadele tähendab.

See oli meie esimene täisaasta ChemChina omanduses, mille käigus omandasime mitu uut ettevõtet, tegime läbi tugeva finantskasvu ja tugevdasime oma positsiooni arvamusliidrina. Jätkasime olulise panuse tegemist, tagamaks seda, et põllumajandustootjad saaksid täna maailma ohutult toita, kavandades samaaegselt tulevaste põlvkondade jätkusuutlikku toitmist.

Viimastel aastatel oleme töötanud selle nimel, et kiirendada meie innovatsiooni tempot, jätkame uute aretusmeetodite väljatöötamist. Aastal 2018 esitasime kokku 110 taimekaitsealaste uuenduste patenditaotlust. Meie uurimis- ja arendustöö eesmärk on anda põllumajandustootjatele laiem, parem ja paindlikum tööriistakast.

J. Erik Fyrwald, Syngenta tegevjuht

MIS ON MIS

Syngenta on üks maailma juhtivaid põllumajandusettevõtteid, kelle eesmärk on aidata maailma ohutult ja turvaliselt toita, samal ajal meie planeedi eest hoolt kandes. Syngenta eesmärk on parandada põllumajanduse jätkusuutlikkust, kvaliteeti ja ohutust maailmatasemel teaduse ja uuenduslike põllukultuuride ja taimekaitselahendustega. Uued tehnoloogiad võimaldavad miljonitel põllumajandustootjatel kogu maailmas piiratud põllumajandusressursse paremini kasutada. Kontsernis töötab 28 000 inimest ja ollakse esindatud enam kui 90 riigis.

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077