Autor: Äripäev • 3. mai 2019

Krimelte ostis Hispaania ehituskeemia ettevõtte

Jaan Puusaag EY Eesti ettevõtjate galal.
Foto: Andras Kralla
Teisipäeval ostis Wolf Groupi kuuluv Krimelte OÜ Hispaania ettevõtte Olivé Química S.A täielikult välja, teatas ettevõte. Varem omas Krimelte 75% ettevõttest.

Krimelte OÜ on Olivé Química S.A suuromanik aastast 2014, mil omandati 75% osalus tänaseks 45 aastat tegutsenud perefirmas. Eesmärgiks oli siseneda Hispaania ja Lääne-Euroopa turgudele, tugevdada tooteportfelli ning ekspordigeograafiat. Krimelte juht Jaan Puusaag kõneles ettevõtte omandamisest ka oktoobrikuuses saates "Kasvukursil".

Olivé Química S.A tegevusalaks on silikoonide, hermeetikute ja liimide arendamine, tootmine ja müük.

Jaan Puusaagi sõnul on Hispaania tütarettevõttes 100% osaluseni jõudmine Krimelte strateegiline samm, et võtta jõulisem positsioon nii Olivé Química turgudel, milleks on Hispaania kõrval ka Portugal, Prantsusmaa, Suurbritannia kui ka eksporditurgudel enam kui 50 riigis. Olivé grupis töötab rohkem kui 100 inimest ning eelmisel aastal moodustas ettevõtete konsolideeritud käive ligi 22,5 mln eurot.

„Krimelte näitas Olivé Química S.A ostuga otsustavust Olivé kaubamärgi, tootmis- ja müügiettevõtete aktiivsemaks edasiarendamiseks ning vastutust töötajate, partnerite ja klientide ees,“ sõnas viimased pool aastat ettevõtte igapäevategevust koordineerinud Jaan Puusaag.

Juhatuse esimehe Peeter Tohveri hinnangul on loodud suurepärased eeldused turuosa suurendamiseks hispaaniakeelsetel ning Lääne-Euroopa sihtturgudel. Tehinguga kaasnevad uued võimalused, mis aitavad tugevdada grupi positsiooni hermeetikute ja liimide arendajana ning muuta veelgi atraktiivsemaks partneriks oma klientidele üle maailma, kelle seas on nii tööstused, suurehitused, projekteerimisbürood kui ka jaekauplused.

Wolf Group koondab Euroopa juhtiva ehituskeemia ja -materjalide tootja Krimelte müügi- ja tootmisettevõtteid Eestis ning välismaal. Wolf Groupi tehased asuvad Eestis, Hispaanias ja Venemaal ning müügiüksused Balti riikides, Venemaal, Ukrainas, Rumeenias, Hispaanias, Prantsusmaal, Portugalis ja Ühendkuningriigis.

Tehingu järgselt jätkab ettevõtte juhina Wolf Group|Krimelte asutaja ja juhatuse liige Jaan Puusaag.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077