Autorid: Pille Ivask, Dmitri Fefilov • 26. aprill 2019

Enn Veskimägi käis Hillar Tederi pärast politseis

Ettevõtja Enn Veskimägi.
Foto: Raul Mee
Mööblitootja Standard üks omanikke Enn Veskimägi andis politseis Hillar Tederiga seotud asjades ütlusi. Teder ise jääb kidakeelseks.

Asja teeb veidi koomiliseks, et Veskimäe sõnul ei teadnud uurija täpselt isegi, miks Veskimägi tunnistusi andma kutsuti. „Ma küsisin, et mis minu jutt aitab. Uurija ütles, et ta ise ka ei tea, mis ta peab sellega tegema,“ meenutas Veskimägi.

Veskimäe sõnul lausus ta uurijale, et on Tederile vahendanud oma Ukraina kontakte, kui ta aastaid tagasi ühe Ukraina sõbra pulmas käis. Praha lähistel toimunud pulmas uuriti tema kui eestlase käest, kas ta tunneb Hillar Tederit. Veskimägi vastanud jaatavalt, mistõttu saabus talle peagi Ukrainast kõne ja ta vahendas Tederi kontakti. Veskimäe sõnul ukrainlane ja Teder ühele nõule siiski ei saanud.

Veskimägi räägib aastate taha ulatuvast konfliktist, kuhu on olnud segatud isegi Ukraina varsti ametist lahkuv president Petro Porošenko. Möödunud aastal käis president Kersti Kaljulaid ühes ettevõtjatega Kiievis Porošenkoga kohtumas ning Veskimäe sõnul olla Ukraina riigipea lubanud Tederit Sky Malli probleemiga aidata. Samas nendib Veskimägi Porošenko lubadust kommenteerides, et äriringkondades räägitakse, et oligarh Porošenko on Tederiga ärivaidlust pidava Adamovskiga ühes pundis. Sellest on varem kirjutanud ka Äripäev.

Loe pikemalt Äripäevast.

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077