Autorid: Logistikauudised.ee , Tööstusuudised.ee • 4. aprill 2019

Hiina firma kopeeris Cleveroni pakiroboti koos valede aukudega

Cleveron avastas ootamatult, et üks Hiina firma on kopeerinud 90% ulatuses nende pakirobotiautomaati ja selle ka Hiinas patendeerinud.
Kaader Cleveroni pakiroboti videost
Foto: Kuvatõmmis

Hiinlased varastasid Cleveronilt nii pakiautomaadi kui ka kopeerisid selle lanseerimiseks mõeldud video, kirjutab Martin Mets portaalis Geenius.

“Me oleme viimased kaks aastat võidelnud sellega, et meie tooteid järjest kopeeritakse,” rääkis Cleveroni juhatuse esimees ja asutaja Arno Kütt. Ta selgitas, et toote kohta on küll disainid, patendid nii Euroopas kui ka Põhja-Ameerikas, aga Hiinasse ei võtnud ja see oli viga.

Kütt arvab, et 2015. aastal Pariisis tehnoloogiamessil Hiina firma lihtsalt salaja filmis Cleveroni tegevust pakiroboti esitlemisel ja kokkupanemisel, sest hiinlaste patendis olid ka Cleveroni prototüüpi valesti puuritud augud.

Loe pikemalt portaalist Geenius.

Kuidas Hiina turul toime tulla ja sealseid tehnoloogiavaldkonna suuri ärivõimalusi edukalt kasutada?

Tule osalema 25. aprillil toimuvale seminarile "Kuidas Eesti tehnoloogiaettevõtted Hiina ja Jaapani turule saavad?"/How Estonian Mafia travels the Digital Silk Road?/.

Rohkem infot ja registreerimine SIIN!

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077