Autor: Marili Niidumaa • 11. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lenne lasterõivaste tootja: me ei ostaks iialgi Baltikat

Aastaid edukat lasterõivaste äri ajanud perefirma Lenne üks omanikke Meeli Leeman ütleb, et nad ei ostaks iialgi Eesti teist suurt rõivatöösturit Baltika Gruppi.
Lenne üks omanik Meeli Leeman rääkis intervjuus muu hulgas sellest, kuidas Ukraina ja Venemaa konflikt äri mõjutas ja kuidas nad Islandil apsu tegid.
Foto: Andras Kralla

Eesti rõivatööstuse tuntumateks firmadeks saab pidada börsil noteeritud Baltikat, mida rahvas teab näiteks Montoni brändi järgi, aga ka perefirmat Lenne, mis toodab lasterõivaid. Kui Baltikal on raskusi kasumi saavutamisega ja ettevõtte aktsia maksab vähem kui 20 senti, siis 28 aastat tegutsenud Lennel seisab kontol üle 40 miljoni euro. "Küll see raha leiab oma koha, kui tuleb hea mõte. Ma ei ole seda meelt, et me peaks nüüd hirmsasti otsima kohta, et rahast lahti saada. Küll tulevad omad projektid, kus seda raha vaja on," ütles perefirma üks omanikke Meeli Leeman, kes esineb sel nädalal Äripäeva korraldataval Gaselli kongressil.

Ka börsile mineku peale pole Lenne omanikud isegi mitte mõelnud.

Üllatuslikult ütleb Leeman, et ei soostuks isegi hüpoteetiliselt Baltikat ostma: "Ei iial. Seal peaks liiga palju muutusi ellu viima. Ei saa osta ju süsteemi, kui firma ei ole ennast tõestanud nende aastatega. Mis siis selle ostmisega veel muutuma peaks?" ütles Leeman. Ta täpsustas, et ega Baltikal midagi viga ole. "Muidugi on Baltika hea bränd, kahju on lihtsalt sellest, et Baltika ei jõua mitte kunagi kasumisse. Inimesed, kes seal töötavad, on väga tublid, aga nad peaksid seal kuidagimoodi juhtimise korda saama, et lõpuks ka midagi teeniksid."

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077