Lenne lasterõivaste tootja: me ei ostaks iialgi Baltikat

Lenne üks omanik Meeli Leeman rääkis intervjuus muu hulgas sellest, kuidas Ukraina ja Venemaa konflikt äri mõjutas ja kuidas nad Islandil apsu tegid.
Lenne üks omanik Meeli Leeman rääkis intervjuus muu hulgas sellest, kuidas...

Aastaid edukat lasterõivaste äri ajanud perefirma Lenne üks omanikke Meeli Leeman ütleb, et nad ei ostaks iialgi Eesti teist suurt rõivatöösturit Baltika Gruppi.

Eesti rõivatööstuse tuntumateks firmadeks saab pidada börsil noteeritud Baltikat, mida rahvas teab näiteks Montoni brändi järgi, aga ka perefirmat Lenne, mis toodab lasterõivaid. Kui Baltikal on raskusi kasumi saavutamisega ja ettevõtte aktsia maksab vähem kui 20 senti, siis 28 aastat tegutsenud Lennel seisab kontol üle 40 miljoni euro. "Küll see raha leiab oma koha, kui tuleb hea mõte. Ma ei ole seda meelt, et me peaks nüüd hirmsasti otsima kohta, et rahast lahti saada. Küll tulevad omad projektid, kus seda raha vaja on," ütles perefirma üks omanikke Meeli Leeman, kes esineb sel nädalal Äripäeva korraldataval Gaselli kongressil.

Ka börsile mineku peale pole Lenne omanikud isegi mitte mõelnud.

Üllatuslikult ütleb Leeman, et ei soostuks isegi hüpoteetiliselt Baltikat ostma: "Ei iial. Seal peaks liiga palju muutusi ellu viima. Ei saa osta ju süsteemi, kui firma ei ole ennast tõestanud nende aastatega. Mis siis selle ostmisega veel muutuma peaks?" ütles Leeman. Ta täpsustas, et ega Baltikal midagi viga ole. "Muidugi on Baltika hea bränd, kahju on lihtsalt sellest, et Baltika ei jõua mitte kunagi kasumisse. Inimesed, kes seal töötavad, on väga tublid, aga nad peaksid seal kuidagimoodi juhtimise korda saama, et lõpuks ka midagi teeniksid."

Loe pikemalt Äripäevast.

Osale arutelus

  • Marili Niidumaa

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara