Autor: Tööstusuudised.ee • 7. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hekotek võistleb Eksporditegu 2018 konkursil

KredEx Krediidikindlustuse Facebooki lehel on võimalik valida “Eksporditegu 2018” konkursil osalevate ettevõtete seast enda lemmik. Tänavu viiendat korda välja antavale eksporditeo auhinnale kandideerivad 13 Eesti ettevõtet, nende seas ka puidugraanulitehaste rajaja Hekotek AS.
Eksporditegu 2018 konkurss
Foto: Kredex

“Tänavune eksporditeo auhinna väljakuulutamine on eriline, sest seekord saab ka rahvas silmapaistvamatele tegudele oma hääle anda. Konkursil kandideerib nii suuri ettevõtteid, kelle edukas eksport on mõjutanud positiivselt kogu Eesti majandust, kui ka põnevaid väiketegijaid, kes on saavutanud oma nišis märkimisväärse edu,” rääkis KredEx Krediidikindlustuse juhatuse liige Mariko Rukholm.

2018. aasta parimale eksporditeole kandideerib 13 ettevõtte, kellel on ette näidata 2018. aastast silmapaistvaid eksporditegusid. Nominentide seas on ka puidugraanulitehaste rajaja Hekotek AS.

Ettevõtte sõlmis 2018. aastal esimesed tarnelepingud puidugraanulitehaste rajamiseks uutel turgudel Vietnamis (12,65 miljonit eurot) ja Norras (8,5 miljonit eurot). Vietnam on Hekoteki jaoks esimene tarne perspektiivikale Kagu-Aasia turule. Tarnete õnnestumisel on mõlemas riigis kliendid andnud mõista oma plaanidest tellida Hekotekilt veel mitmeid samasuguseid tehaseid.

TASUB TEADA:

AS Hekotek on puidutöötlemise tehnoloogia seadmeid projekteeriv ja valmistav masinaehitusettevõte.

Ettevõte loodi 1992. aastal, peamiselt Soomes aastakümneid samal alal edukalt tegutsenud spetsialistide poolt, kelle kogemused on andnud tõuke Hekoteki arenemiseks suurimaks saetööstusele ja bioenergeetikale seadmeid valmistavaks ettevõtteks Balti regioonis. Lisaks puidutöötlemissektorile on Hekotek tarninud mitmesuguseid seadmeid ja konveiereid ka teistele tööstusharudele.

Hekotek sai tunamullu 30,7 miljoni euro juures 3,4 miljonit eurot ärikasumit. Ta oli 2018. aasta Äripäeva masina- ja metallitööstuse topis 42. kohal (2016. aasta 1. koht) ning 2018. aastal Eesti edukamate ettevõtete topis 267. kohal.

Konkursi teiste nominentide seas on raudbetoontreppide tootja Alistron AS, nutikaid tänavavalgustuse juhtimise süsteeme loov Cityntel OÜ, pakirobotite tootja Cleveron AS, fotoaksessuaaride valmistaja Dreaming Carita OÜ, telekommunikatsiooniseadmete tootja Ericsson Eesti AS, kilepakendite tootja Estiko Plastar AS, orgaanilise kosmeetika tootja Eurobio Lab OÜ, armartuurelementide eksportija FinEst Metallid OÜ, masinaehitusettevõte Konesko AS, ehituskeemia tootja Krimelte OÜ, tarkvaraettevõte Nortal AS ja kasemahla tootja Öselstuff OÜ.

Eksporditeo kandidaate hindavad nii ekspordispetsialistidest koosnev žürii kui ka rahvažürii, kes saab hääletada KredEx Krediidikindlustuse Facebooki lehel kuni 12. veebruarini.

Riikliku kindlustusseltsi poolt välja antava eksporditeo auhinna žüriisse kuuluvad KredEx Krediidikindlustuse juht Erki Aamer, eelmisel aastal “Eksporditegu 2017” auhinna saanud Baltic Workboatsi juhatuse liige Jüri Taal, EAS-i rahvusvahelise müügi valdkonnajuht Elar Ollik, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja teenuste osakonna juht Piret Potisepp ja rahvusvahelise kaubanduskoja ICC Eesti rahvuskomitee volikogu esimees Tiit Tammemägi.

Välisturgudele siirduvatele Eesti ettevõtetele riskide maandamise lahendusi pakkuv KredEx Krediidikindlustus annab välja eksporditeo auhinda juba alates 2014. aastast. Varasematel aastatel on auhinna pälvinud Baltic Workboats, Harju Elekter, Eesti puitmajatootjad ja E-Piim.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077