Autor: Tööstusuudised.ee • 7. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaarel Suugist saab Ensto Enseki tegevjuht

Kaarel Suuk
Foto: Mihkel Leis
Elektriseadmete ja -tarvikute tootja Ensto Enseki tegevjuhi kohale asub 1. detsembrist Keila tehast aastaid juhtinud Kaarel Suuk. Seni Ensto Ensekit juhtinud Peeter Mõrd asub Ensto pikaajalise partneri, Soome juurtega Plastone tegevjuhi kohale.

Kaarel Suuk on Ensto Ensekis töötanud 13 aastat ja täitnud erinevaid rolle müügiüksuses, kliendihalduses, logistikas ja juhtinud lean-projekte kontserni erinevates tehastes. Keila tehast on Suuk juhtinud alates 2015. aastast, teatas ettevõte. 

Juhtimises lähtub Suuk töötajatekesksest ja vastutustundliku tootmise põhimõttest. “Ensto üheks strateegiliseks eesmärgiks on hea töötaja kogemus - ettevõtte kõrge kvaliteedi ja efektiivse tootmise taga on just inimesed. Seetõttu arendame pidevalt tööprotsesse, mis võimaldavad rohkem kolleege kaasata ja töötajate ettepanekuid kuulata. Ettevõte on oma töötajate nägu ning kogu tootmise vastutustundlikkus lähtub just meie inimestest,” räägib Suuk, kelle sõnul ei teeni Ensto Ensek pelgalt ärihuve, vaid pingutab selle nimel, et olla kogukonnale hea partner.  

Suuki sõnul on ettevõtte sihiks kliendikesksemad lahendused ja suurema lisandväärtusega tooted. “Heaks näiteks on siin meie elektriautode laadimislahendused. Kui varem oleme olnud vaid n-ö toodete tootja, siis täna me ainult ei müü elektriautode laadijaid, vaid võimaldame teenustena ka nende monitoorimist ja ennetavat hooldust,” rääkis Suuk. Ta lisas, et Ensto keskendub järjest enam oma võtmetegevustele tehnoloogiaettevõttena, arendades nutikaid tootelahendusi ja tugevdades seeläbi ettevõtte konkurentsivõimet.

Kaarel Suukil on hea meel, et ettevõte senine juht Peeter Mõrd hakkab juhtima Ensto strateegilise partneri Plastone tegevust.  “Valdkonna tipptegijana on Peeter Mõrd koos oma meeskonnaga üles ehitanud ja panustanud Tallinna tehase arengusse, millest on tänaseks saanud maailmatasemel lean-tehas. Peeter on väga tugev praktik ja insener ning paneb hea meelega käed külge seal, kus vaja,” tõi Suuk välja.

Ensto Ensek ja Plastone sõlmisid allhankelepingu, mille raames asub Plastone tarnima Enstole plastdetaile ning rendib sellega seoses oma Lasnamäel asuva tootmishoone ja müüb plastitöötlemise seadmed Plastone kontsernile.

Ensto Ensek on Ensto Gruppi kuuluv rahvusvaheline rohetehnoloogia ettevõte, mis on spetsialiseerunud elektrienergia jaotamiseks ja tarbimiseks mõeldud elektriseadmete ning -tarvikute valmistamisele ja turustamisele. Ensto Ensekis töötab ligi 500 inimest.

Plastone on  plastdetaile valmistav tootmisettevõte, kelle peamisteks klientideks on tervishoiu- ja elektriseadmete globaalsed turuliidrid. Plastones  töötab 140 inimest ning ettevõtte tehased asuvad Soomes Nurmijärvis ning Eestis Sauel ja Haapsalus. Plastone on osa Björnbergi perekonna omanduses olevast Saxo grupist. 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077