31. oktoober 2018

Magnetic MRO juht: Eestis kuluks ära üks krahh, mis tõmbaks alla palgaootused

Risto Mäeots
Autor: Raul Mee
Tänavuse masina- ja metallitööstuse TOPi 3. kohal oleva Magnetic MRO juht Risto Mäeotsa leiab, et Eestis kuluks tegelikult ära üks krahh, mis tõmbaks alla inimeste taevasse kerkinud palgaootused. .

Lennukihooldusega tegelev Magnetic MRO on enam kui 2600eurose keskmise palgaga täna avaldatud Äripäeva Palga TOPis 210. kohal.

Ettevõtte juht Risto Mäeots ütles lehel, et palgatõusule lagi veel ette tulnud ei ole, kuid Eestis on see suhteliselt käegakatsutav. Mujal maailmas tema sõnul aga 2600 euroga tippspetsialisti ei saa. Siiski sõnas Mäeots, et odava tööjõuga end enam ammu müüa ei saa, sest tööjõu osas konkureerivad nad kogu maailmaga.

Puuduvad spetsialistid viisid 7 miljonit eurot Eestist välja

Mäeotsa sõnul on nende eelis töökäte pärast võitlemisel tööstusharu atraktiivsus, kuid ka neil on tõsiseid probleeme: nad otsustasid teha 7miljonilise investeeringu välismaale ning viia sellega lennukite telikute hooldus Eestist välja.

Mäeots märkis, et Eestis kuluks tegelikult ära üks krahh, mis tõmbaks alla inimeste taevasse kerkinud palgaootused. „Minu arvates ei võiks ega ei tohiks palgad enam tõusta. See on ikkagi üsna meeletu, mis praegu toimunud on," ütles Mäeots. Tema sõnul tuleks palgatõusu tagasi tõmmata, sest Eesti ei ole kõige ekspordisõbralikum riik. „Eestis on raske rahvusvahelist äri ajada ja kui me lähtume sellest, et kasv saab tulla vaid siis, kui sa ei keeruta raha riigis sees, vaid teed eksporti, siis ma ei näe, kust see kasv tulla saaks."

Siiski tõdes Mäeots, et nende kõrge keskmine palgatase Eesti töötajate palkadest kõige paremat pilti ei anna. "Eesti töötajad kindlasti nurisevad, miks meie palgad nii kõrged ei ole. Meil on hästi palju müügiinimesi ja meil on ikkagi ettevõte Inglismaal, Leedus ja me oleme kohe omandamas ühte teist ettevõtet Euroopas. Kogu see palgakulu konsolideeritakse Eestisse, seega võib jääda mulje, et meie palgatase on nii kõrgel."

Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Äripäev.ee

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077