Autor: Tööstusuudised.ee • 22. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti elektriauto Nobe seeriatootmine algab paari aasta pärast

Eelmüügis olevad elektrilised Nobe erimudelid on valikus kolmes erinevas värvitoonis: sinine, punane ja must.
Foto: Nobe Cars
Eesti elektriauto NOBE seeriatootmine algab aastal 2020, ütleb sõiduki looja Roman Muljar, kes tutvustab oma äriplaani juba 22. novembril toimuval Tööstuse äriplaani konverentsil.

Nobe on kolmerattaline eestlaste loodud elektriauto, mis suudab ühe laadimisega läbida 230 kilomeetrit ja sõita kuni 110 kilomeetrit tunnis, selgub ettevõtte kodulehelt. "Kui luua autot, siis ikka elektriautot. Kolme rattaga on see seetõttu, et autos sõidab tavaliselt üks-kaks inimesti," ütleb autotootja NOBE Cars looja Roman Muljar.

Muljar juhib tähelepanu, et kolm ratast annavad autole tilga kuju. "See tähendab suurepärast aerodünaamikat ja tulevikus saame sõita kuni 220 kilomeetrit tunnis," usub ta.

Veel märgib Muljar, et sellist masinat on lihtsam toota kui müüa. "Seeriatootmine algab 2020. aastal ja tootma hakkame vastavalt tellimustele," avab sõiduki looja tulevikuplaane. Konkurents on tema sõnul küll tihe, ent kindlustunnet lisab teadmine, et teist NOBE-ga sarnast sõidukit turul ei ole.

Eesti autotootja Nobe Cars alustas möödunud nädalal oma loodud elektriautode eelmüügiga, kirjutas ITuudised.ee suvel. Retrovälimusega kolmerattalise auto seerianumbriga 001 ostis Soomes esitlusel Peter Vesterbacka.

 

TULEKUL

Roman Muljar esineb 22. novembril 2018 konverentsil "Tööstuse äriplaan 2019", kus räägib auto tulevikust täpsemalt. Konverentsi täpse programmi ja pääsmed leiate SIIT.

NB! Kiirustage - soodushind kehtib vaid 25. oktoobrini!

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077