4. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Poliitikud väldivad võõrtööjõu teemat

Heido Vitsur
Foto: Andres Haabu
Majandusteadlased ja analüütikud nendivad, et sisse- ja töörände soodustamine leevendaks akuutset tööjõupuudust, kuid pikaajalises perspektiivis ei pea nad seda lahendust kaugeltki probleemituks.

Presidendi majandusnõuniku Heido Vitsuri sõnul võib Eesti tööjõuturu probleeme vaadelda kahest vaatenurgast. "Üks on nende ettevõtjate oma, kes tahavad teha edasi seda, mida nad on alati teinud," rääkis Vitsur Postimehele. "Teine vaatenurk on ilmselt enamiku rahva vaatenurk, kes ei taha siin näha suuremat võõraste sissevoolu."

Immigratsioon leevendab Vitsuri sõnul tööjõumuret kindlasti, kuid rahva enamik on tema sõnul kindlalt selle vastu ja poliitikud peavad sellega arvestama – ettevõtjatele tähendab see, et nad peavad oma tegevused ümber korraldama ja osa tegevust Eestist välja viima.

Kuigi enamik erakondi on tööjõukriisi tõsidust ja lahendusvõimalusi mõistnud, kardetakse sellest rääkida, leiab ka tööandjate keskliidu juht Toomas TamsarVäljaandega rääkinud Tamsar selgitas, et selle põhjuseks on välismaalastega seotud hirmud ühiskonnas. "Aetakse segi välisspetsialistid ja pagulased," nentis ta. 

Sellegipoolest on tema sõnul selge, et oma jõududega me hakkama saa, ning nüüd on vaid küsimus, missugune partei seda tunnistada julgeb. 

Loe lähemalt tänasest Postimehest.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077