27. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas saab tööstussektor võtmetöötajaid hoida?

Kuidas hoida võtmetöötajaid?
Foto: Pixabay
Väljaanne IndustryWeek avaldas 5 nõuannet, kuidas saab tööstussektor keerulisel ajal võtmetöötajaid hoida.

Tehaste juhid võiksid võtmetöötajate hoidmisel silmas pidada järgmist:  

1. Küsi, mida nad vajavad. Julgustage oma töötajaid, et nad mõtleksid välja oma pikaajalised ootused ja jagaksid neid.Olgu ootuseks uued töövahendid, rohkem vaba aega, palgatõus või midagi muud, mis aitab tööd hõlpsamalt teha. Kuulake, mida töötaja räägib, ja pange see kirja. Nii võite leida mõne väga hea tootlikkust tõstva idee, millesse investeerida.

2. Uurige välja, mida nad tahavad. Teie töötajad on inimesed – kohelge neid nii. Lisaks sellele, et te kuulate, mida töötajad vajavad, kuulake ka seda, mida nad tahavad. Nii saadate signaali, et teid ei huvita ainult tehase majandustulemused, vaid ka töötajad.  

3. Olge 100% läbipaistev. Püüdke vältida olukorda, kus töötajad peavad ise midagi mõistatama. Selle asemel rääkige tehases toimuva kohta tõtt ning selgitage oma otsuseid ja muudatusi, mida teete ettevõtte olukorra parandamiseks. Seejärel paluge tagasisidet ja võtke seda arvesse. Töötajad, kes tunnevad, et nende häält on kuulda, on ka rohkem pühendunud. Tõenäoliselt on nad siis nõus ka boonuseid ja soodustusi kauem ootama.

4. Märgake head tööd. Inimesed töötavad veel nutikamalt ja efektiivsemalt, kui nad teavad, et juhtkond märkab hästi tehtud tööd ja tunnustab töötajat. Selle mõju võib olla suur. Ka uuringud näitavad, et töötaja pühendumine, efektiivsus ja klienditeenindus on keskmiselt 14% paremad, kui juht regulaarselt head tööd märkab.

5. Tunnustage kõiki, mitte ainult parimaid. Kui keskendute vaid oma parimatele töötajatele, siis jätate märkamata need töötajad, kellel on potentsiaali teha oma läbimurre. Ärge laske sel juhtuda. Selle asemel võtke aega, et leida, julgustada ja tunnustada neid, kes võivad saavutada midagi suurt täiesti ootamatult. Nemad on tõenäoliselt teie tulevased parimad töötajad.

Loo allikas: IndustryWeek

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077