Masinatöösturid pakuvad tööjõukriisile lahendusi

Metallifirma Zircon Group juht Aleksander Kuzin.
Metallifirma Zircon Group juht Aleksander Kuzin.

Masinatööstuses annab tööjõupuudus end valusalt tunda: tööturule tulevate noorte spetsialistide kasin erialane ettevalmistus muudab olukorra veelgi lootusetumaks. Milline oleks lahendus, et rasketööstus Eestis täielikult välja ei sureks?

Zircon Group OÜ juht Aleksander Kuzin nentis, et terve sektor puutub iga päev tööjõuprobleemidega kokku. Noorte spetsialistide erialane ettevalmistus on nõrk või keskpärane. Paraku on just noored masinatööstuse ainus lahendus, sest kvalifitseeritud spetsialistid on kõrgelt hinnatud ka teistes riikides ning neid on raske kohale jääma meelitada. Ei jää üle muud, kui otsida talente juba koolipingist ja neist ise spetsialistid kasvatada. 

“Masinaehitus on kapitali nõudev tööstusharu ning meil on keeruline teiste sektorite palkadega konkureerida – näiteks IT või avaliku sektoriga, mille populaarsus noorte seas pidevalt kasvab,” tõdes Kuzin.

Pikaajalise, motiveeritud ja lojaalse tööjõu leidmine on iga aastaga üha suurem väljakutse ka metalldetaile tootvale CUTform OÜ-le. Kuna Eesti on välistööjõu sissetoomise küsimuses võtnud väga jäiga poliitika, siis ei jäägi ettevõtetel juba lähitulevikus muud üle, kui kohvrid pakkida ja tootmine teise riiki kolida. Suured ettevõtted vajavad kvalifitseeritud tööjõudu praegu, mitte aasta pärast.

Loe pikemalt Äripäevast

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara