Autor: Tööstusuudised.ee • 21. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Josing alkoholiaktsiisist: ühtegi head lahendust sellele hullusele enam pole

Marje Josing.
Foto: Andres Haabu
Eesti Konjunktuuriinstituudi direktori Marje Josingu sõnul on valitsus end alkoholiaktsiiside tõstmisega nurka värvinud ning ühtegi head varianti, kuidas sasipundar lahti harutada, enam ei paista.

Konjunktuuriinstituut ütles kuu aega tagasi, et riigi ootus teenida järgmisel aastal alkoholiaktsiiside laekumiselt 340 miljonit eurot on ebarealistlik ja on sama meelt ka nüüd, kirjutab Postimees. 

Rahandusministeerium kaitseb oma optimistlikke prognoose massiivsete varumistega. See tähendab, et kuna aktsiisid tõusevad järgmise aasta veebruaris, koguvad kaupmehed jaanuaris nii palju odavamat alkoholi, kui lattu mahub. 

Konjunktuuriinstituudi direktor Marje Josing näeb taolises suhtumises aga suurt probleemi, lausa skeemitamise hõngu. Ta leiab, et eelarve, mis toetub ühekordsetele suuremahulistele varumistele, ei saa pikas plaanis kuidagi jätkusuutlik olla. «See ei saa kaua kesta, kuna Eesti alkoholi hind on juba nii kõrge. Võime aktsiise tõsta ja tõsta, aga ühel hetkel lõpetavad ka kaupmehed varumise, kuna neil ei õnnestu seda alkoholilaadungit enam maha müüa,» selgitas ta.

Loe pikemalt Postimehest

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077