Autor: Väinu Rozental • 21. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läbi ja lõhki metallimees

Andres Tuuletare.
Foto: Väinu Rozental
Andrus Tuuletarel tekkis kirg metallitöö vastu viieaastaselt, kui ta vanavanemate juures maal salaja ja pimeduse varjus esimesed keevised tegi.

Nimelt otsustas väike Andrus oma jalgrattale kodarate asemele keevitada naelad, sest peenikesed kodarad ei pidanud sõidupingele vastu. Kuidas keevitusagregaati käsitseda, oli ta isa jälgides korduvalt näinud. Katsu sa aga kõige selle juures veel keevitusmaski näo ees hoida! Tulemuseks olid punetavad silmad ja pisaravool. Ning vanaema ahastus. Aga mis neist tühistest vaevustest – Andrus oli oma kätetööst vaimustuses.

Vaimustust ja kirge on Tuuletarel jagunud senini. Ta on nullist üles ehitanud mitu edukat metallitööfirmat, osa neist omal soovil maha müünud ja taas otsast alustanud.

"Minu lapsepõlv möödus siin talus ja kunagi andsin endale lubaduse, et ükskord tulen siia päriselt elama ning panen töökoja püsti," räägib Tuuletare. Kümmekond aastat tagasi tegigi ta unistuse teoks: kolis Loksa lähedal asuvasse Toomanni tallu, müüs Tallinnas tegutsenud metallitööfirma maha ja asutas uue ettevõtte OÜ Tuulmet Holding.

"Mul oli kogemus olemas ja seetõttu oli taas alustada lihtsam. Ja eelmise ettevõtte müügist sain raha, mille eest ehitada ning sisustada uus tootmishoone," ütleb Tuuletare. "Olen alati tahtnud, et töökoht oleks kodule võimalikult lähedal, nii on logistiliselt kõige otstarbekam – jõuad kiiresti tööle ja oled murelikele klientidele iga kell kättesaadav."

Harjumaal Kuusalu vallas Kolgaküla külas tegutsev Tuulmet Holding on saanud sisse sellise hoo, et pääses tänavusse Gaselli TOPi (333. koht). Tuuletare ei tee saladust, et pidev tellimuste kasv ja head majandustulemused on ajendanud teda aktiivselt laienema. Mullu ostis ta kaks tegutsevat firmat ja asutas nende baasil metallist valgusteid tootva OÜ Tuulmet Lighting ja metallide pinnaviimistlusega tegeleva OÜ Ral Kate. Neis kahes firmas töötab kokku kaheksa töötajat.

"Tahtsin laieneda siinsamas Kolgakülas, näiteks ehitada värvimistsehhi, aga kuna asume Lahemaa rahvuspargis, on teatud piirangud peal ja seetõttu tuli otsida muid võimalusi," selgitab Tuuletare. Tuulmet Lighting tegutseb rendipinnal Lagedil ja Ral Kate käsutuses on Tallinnas Suur-Sõjamäel 1500 ruutmeetrit pinda.

Loe pikemalt Äripäevast. 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077