Autor: Tööstusuudised.ee • 17. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektritoodang juulis vähenes

Elektriliinid.
Foto: Andras Kralla
Eesti elektritoodang vähenes juulikuus aasta varasemaga võrreldes 8 protsenti 769 gigavatt-tunnini.

Elektritarbimine moodustas kokku 571 gigavatt-tundi, jäädes aasta varasemaga võrreldes samale tasemele, teatas Elering. 

Tootmine taastuvatest allikatest kerkis 27 protsenti 95 gigavatt-tunnini, samal ajal kui tootmine mittetaastuvatest vähenes 11 protsenti 674 gigavatt-tunnini. Taastuvatest allikatest toodetud elektri osakaaluks sisemaise tarbimise suhtes kujunes 14,8 protsenti. Kuu kokkuvõttes ületas kohalik tootmine elektritarbimist 198 gigavatt-tunni ulatuses.

Elektri kaubanduslik import kasvas mullusega võrreldes ligikaudu neljandiku võrra 263 gigavatt-tunnini. Elektri kaubanduslik eksport vähenes samal ajal kolm protsenti, moodustades kokku 454 gigavatt-tundi.

Elektri impordist 96 protsenti tuli läbi Eesti-Soome ühenduste ja neli protsenti pärines Läti suunalt. Elektri ekspordist 93 protsenti läks Lätti ning ülejäänud seitse protsenti Soome. Kuu lõpu seisuga moodustas Eesti elektrikaubandusbilansi netoeksport 191 gigavatt-tundi.

Baltikumi summaarne elektritoodang vähenes möödunud aasta juuliga võrreldes kolm protsenti, kuid tarbimine püsis muutumatuna. Kolme riigi elektribilanss oli 612 gigavatt-tunniga defitsiidis, mis moodustas ligikaudu kolmandiku Baltikumi juulikuu kogutarbimisest.

Põhjamaades kasvas tootmine kuus ja tarbimine kaks protsenti. Juulikuu bilanss oli 1800 gigavatt-tunni ulatuses ülejäägis.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077