8. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ekspordikadu üllatas Saksamaad

Saksamaa lipp.
Foto: Scanpix/Reuters
Kuigi Saksamaa jaoks oli esimese poolaasta ekspordimaht kokkuvõttes hea, üllatas analüütikuid juunikuu ekspordi rekordiline kahanemine.

Kui Saksamaa statistikaameti andmetel eksportis Saksamaa mais 110,6 miljardi euro eest kaupu ja teenuseid, oli juunis see number 2,8 protsenti väiksem. Handelsblatti andmetel ootasid analüütikud vaid 0,3protsendist kahanemist. Möödunud aasta sama ajaga võrreldes oli eksport siiski 0,7 protsenti kasvanud. Selle aasta juunis ületas eksport importi 21 miljardi euro võrra.

Saksa ekspordimahud ületavad jätkuvalt tugevalt impordimahtusid ning see pingestab ka Saksamaa ja USA suhteid. USA president Donald Trump ütles juba sel kevadel, et „on ebaõiglane, et Saksamaa impordib USAsse rohkem kaupu kui USA Saksamaale“.

Lisaks on ka Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) Saksamaa ekspordiülejääki kritiseerinud, sest ekspertide hinnangul tähendab see vaid üht: järelikult ei investeerita Saksamaal piisavalt ning pikemas perspektiivis mõjub see Euroopa suurimale majandusele pärssivalt.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077