Autor: Tööstusuudised.ee • 7. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MilkEst AS soovib rajada uue piimatööstuse ilma PRIA toetuseta

MilkEst AS soovib rajada uue piimatööstuse ilma PRIA toetuseta
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
5.juulil kogunenud MilkEst AS-i nõukogu ja aktsionärid otsustasid, et ei vaidlusta PRIA 29.06.2017 peadirektori otsust määrata 15 miljoni suurune investeeringutoetus AS-le E-Piim Tootmine ning jätkatakse piimatööstuse rajamise plaani arendamist ilma PRIA toetuseta.

MilkEst AS aktsionärid on pettunud PRIA vastuses MilkEst AS-i poolt esitatud vastuväidetele PRIA hindamiskomisjoni töö kohta. Samas aga leiti, et kuna tegemist on pigem bürokraatliku, mitte sisulise vaidlusega uue piimatööstuse rajamise teemal, siis ei peetud otsuse vaidlustamist põhjendatuks.

MilkEst AS aktsionärid on selgel seisukohal, et ühtegi piimatööstust Eestis ei ole võimalik rajada vaid toetuse määramise tõttu, nagu pole ka võimalik rajada vaid toetuse ajendil sisulist ja perspektiivikat koostööd.

Aktsionäride ja nõukogu poolt üksmeelselt otsustati, et fundamentaalsete lähtekohtade olulise erinemise tõttu ei pea MilkEst AS kindlasti võimalikuks liituda AS E-Piim Tootmine projektiga ning jätkavad oma piimatööstuse rajamise plaani arendamist ilma PRIA toetuseta. Plaanikohase uue piimatööstuse valmimise tähtajana nähakse täna 2020. aasta algust.

Samas kinnitavad MilkEst AS aktsionärid oma usku piimatootjate vahelise koostöö perspektiivikusse ning on avatud edendama läbipaistvatele ja võrdsetele alustele rajatud ühist tegevust.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077