Autor: Tööstusuudised.ee • 7. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kiibitootjate aktsiad on investorite seas jälle kuumad

Kiibitootjate aktsiad on investorite seas jälle kuumad
Foto: EPA
Kiibitootja Advanced Micro Devicesi (AMD) aktsia kallines järsult, sest pooljuhtide tööstuse positiivsed andmed aitasid kogu sektoril tõusta, vahendab MarketWatch.

AMD rivaali Nvidia Corpi aktsia hakkas samuti kiiresti tõusma, sest ettevõte teatas koostööst hiinlaste Baiduga, samuti tulid head uudised autosektorist.

Üleüldiselt aitas sektoril kallineda aga Pooljuhtide Tööstuse Assotsiatsiooni teadaanne, et globaalne kiipide müük kasvas mais (eelmise aastaga võrreldes) 22,6 protsenti, 31,9 miljardi dollarini. Tegemist on suurima aastase tõusuga alates 2010. aasta septembrist.

Kõigi suurimate regionaalsete turgude kasv ulatus vähemalt 15protsendini, Põhja- ja Lõuna-Ameerikas ulatus kasv lausa 30,5protsendini.

Kiibitootjaid koondav PHLX Semiconductor Index (SOX) kallines 2,1 protsenti ning ületas sellega suurelt terve aktsiaturu tootlust. S&P 500 indeks lisas 0,2 protsenti ning tehnoloogiasektorit kajastav Nasdaq Composite indeks tõusis 0,7 protsenti.

AMD aktsia kallines aga lausa 8,6 protsenti. Enne seda oli AMD aktsia vaid seitsme päevaga kukkunud lausa 15,5 protsenti. Nvidia aktsia tõusis 5. juulil 2,7 protsenti ning kolm päeva kestnud langus sai läbi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077