Ensto Ensek pälvis kõrge tunnustuse vastutustundlikkuse eest

Ensto Keila tehas.
Ensto Keila tehas.

Eestis tegutsev 450 töötajaga elektritarvikute tootja Ensto Ensek pälvis esmakordselt ettevõtete vastutustundliku ettevõtluse edetabelis hõbemärgise. Ettevõte teenis 89 punkti 100-st jäädes kuldmärgisest vaid ühe punkti kaugusele.

Ensto Ensek tegevjuhi Peeter Mõrdi sõnul on kahtlemata tegemist olulise tunnustusega, mis kirjeldab ettevõtte põhimõtteid toota jätkusuutlikult ja keskkonnast ning töötajatest hoolides. “Ensto põhimõte olla äritegevuses vastutustundlik on olnud ettevõtte 25. tegutsemisaasta lahutamatu osa. Esmakordselt pälvisime oma tegevuse eest ka tunnustuse ja niivõrd kõrgel tasemel,” rääkis ettevõtte tegevjuht pressiteate vahendusl.

Ta lisas, et igapäeva vastutustundlikkuse näidete loetelu on pikk, kuid ühe näitena võib tuua plastitootmises tehtava, kus tootmisel tekkiv protsessipraak taaskasutatakse oma tehases. 

Peeter Mõrdi sõnul pakub Eesti kaasaegne ettevõtluskeskkond kõiki võimalusi olla vastutustundlik ettevõte. “Õigeid otsuseid tehes võidavad ettevõtte ühekordsest investeeringust nii töötajad, kohalik kogukond, keskkond kui ka ettevõte ise. Näiteks investeerides uude plastitoodete purustajasse on võimalik sellega luua uus töökoht, vähendada tootmisega kaasnevat keskkonnamõju ning vähendada seeläbi ka materjalide ümbertöötlemisse suunamisega seotud kulusid,” selgitas Mõrd vastutustundlikkuse laia mõju. 

Ensto Enseki äritegevust iseloomustab ettevõtte suunatus efektiivsusele, otsitakse pidevalt innovaatilisi ja tehnoloogiliselt parimaid lahendusi, et olla oma tegevuses ressursisäästlik ja jätkusuutlik, olla töötajatele parim tööandja ja kogukonnale hea partner. 

MTÜ Vastutustundliku Ettevõtluse Foorum jagab kvaliteedimärgised kuld-, hõbe- ja pronkstaseme tugevuskategooriates. 

Ensto Ensek on Eestis tegutsev cleantech-ettevõte, mis kuulub rahvusvahelisse kontserni Ensto Grupp ja  tegutseb elektriseadmete ja -tarvikute valdkonnas. Eestis on Ensto Ensekil tehased Keilas ja Tallinnas, ettevõttes töötab ligi 450 töötajat. 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara