Autor: Tööstusuudised.ee • 26. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ensto Ensek pälvis kõrge tunnustuse vastutustundlikkuse eest

Ensto Keila tehas.
Foto: Eiko Kink
Eestis tegutsev 450 töötajaga elektritarvikute tootja Ensto Ensek pälvis esmakordselt ettevõtete vastutustundliku ettevõtluse edetabelis hõbemärgise. Ettevõte teenis 89 punkti 100-st jäädes kuldmärgisest vaid ühe punkti kaugusele.

Ensto Ensek tegevjuhi Peeter Mõrdi sõnul on kahtlemata tegemist olulise tunnustusega, mis kirjeldab ettevõtte põhimõtteid toota jätkusuutlikult ja keskkonnast ning töötajatest hoolides. “Ensto põhimõte olla äritegevuses vastutustundlik on olnud ettevõtte 25. tegutsemisaasta lahutamatu osa. Esmakordselt pälvisime oma tegevuse eest ka tunnustuse ja niivõrd kõrgel tasemel,” rääkis ettevõtte tegevjuht pressiteate vahendusl.

Ta lisas, et igapäeva vastutustundlikkuse näidete loetelu on pikk, kuid ühe näitena võib tuua plastitootmises tehtava, kus tootmisel tekkiv protsessipraak taaskasutatakse oma tehases. 

Peeter Mõrdi sõnul pakub Eesti kaasaegne ettevõtluskeskkond kõiki võimalusi olla vastutustundlik ettevõte. “Õigeid otsuseid tehes võidavad ettevõtte ühekordsest investeeringust nii töötajad, kohalik kogukond, keskkond kui ka ettevõte ise. Näiteks investeerides uude plastitoodete purustajasse on võimalik sellega luua uus töökoht, vähendada tootmisega kaasnevat keskkonnamõju ning vähendada seeläbi ka materjalide ümbertöötlemisse suunamisega seotud kulusid,” selgitas Mõrd vastutustundlikkuse laia mõju. 

Ensto Enseki äritegevust iseloomustab ettevõtte suunatus efektiivsusele, otsitakse pidevalt innovaatilisi ja tehnoloogiliselt parimaid lahendusi, et olla oma tegevuses ressursisäästlik ja jätkusuutlik, olla töötajatele parim tööandja ja kogukonnale hea partner. 

MTÜ Vastutustundliku Ettevõtluse Foorum jagab kvaliteedimärgised kuld-, hõbe- ja pronkstaseme tugevuskategooriates. 

Ensto Ensek on Eestis tegutsev cleantech-ettevõte, mis kuulub rahvusvahelisse kontserni Ensto Grupp ja  tegutseb elektriseadmete ja -tarvikute valdkonnas. Eestis on Ensto Ensekil tehased Keilas ja Tallinnas, ettevõttes töötab ligi 450 töötajat. 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077