Autor: Mait Kraun • 18. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti-Soome kaitsefirma on raskustes

Sõdur
Foto: Andres Haabu
Militaarseadmeid tootev Milectria Est OÜ 2016. aasta oli raske ning ettevõte pidi koondama ligi poolsada inimest.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et elektroonikaseadmete tootmisega tegeleva Milectria Est OÜ müügitulu vähenes 2016. aastal eelneva aastaga võrreldes 8,2 protsenti 4,78 miljoni euroni. Ärikasum langes seejuures 100 377 euro võrra 55 054 euroni (-65 protsenti).

Keskmine töötajate arv langes eelmisel aastal 13 inimese võrra 99ni, aasta lõpuks oli ettevõttesse jäänud vaid 65 töötajat. Käive töötaja kohta kasvas 4 protsenti 48 260 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 23 protsenti 866 euroni kuus.

Täpsemalt tegeleb Milectria sõjaväe elektrisüsteemide ja kaablite valmistamisega. Ettevõtte tooteid kasutatakse militaarsõidukites, relvasüsteemides, sidesüsteemides ja militaartreeningu simulaatorites. Klientideks on põhjamaade suurimad sõjatehnika ja tööstustoodete valmistajad.

„2016. aasta oli ettevõtte majandustegevusele keeruline. Ootamatult lõppes Abb toodete koostamine, mis tõi eelmise aasta novembris kaasa kollektiivse koondamise. Aastalõpu seisuga on ettevõtte töötajate nimekirjas 65 inimest,“ kirjutas firma oma tegevusaruandes.

Milectria omanikud on Tomi Petteri Kaukonen, Tatu Otto Piilola, Mirka Johanna Kaukonen ja Juha Matti Kaukonen. Eelmisel ja üle-eelmisel aastal ettevõttest nad dividende ei võtnud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077