Autor: Märt Belkin • 28. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skeleton avab kolmapäeval Saksamaa tehase

Oliver Ahlberg ja Taavi Madiberk oma superkondensaatoritega.
Foto: Andras Kralla
Energiasalvesteid tootev Skeleton Technologies avab sel kolmapäeval Saksamaal Dresdeni lähistel tehase, mille nimel on firma tööd teinud juba aastaid.

Tehase pidulik avamine toimub 29. märtsil ning Eestit esindab tseremoonial muuhulgas ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo.

Tehas tuleb 30 kilomeetri kaugusele Dresdenist ning Eesti firmaga samas hoones asub ka Daimleri energiasalvestite divisjon. Tootmisparameetrite paika saamiseks on Skeleton teinud tööd üle kolme aasta, rääkis Skeletoni asutaja Taavi Madiberk mullu sügisel Äripäevale.

Ta rääkis ka, et aastaks 2020 sihib Skeleton 150 miljoni euro suurust käivet. Tootmisvõimsuse poolest on Saksamaal avatava tehase võimekus ligikaudu 60 miljonit eurot käivet aastas.

Dresdeni lähistele Großröhrsdorfi otsustas salvestitootja tehase Madiberki sõnul rajada kolmel põhjusel. "Esiteks, Saksamaa turg moodustab maailmaturust pea neljandiku ning hetkel pole seal kohalikku tootjat. Paljude ettevõtete jaoks on väga oluline logistiline lähedus ning kohalik inseneritugi," ütles ta sügisel.

"Teine faktor on väga hea kvalifitseeritud tööjõu kättesaadavus. Kolmas aspekt seisneb finantseerimistingimustes. Appi tuli meile Saxonian Development Bank, kes pani projektile õla alla," märkis Skeletoni kaasasutaja septembris.

Veebruaris allkirjastas Skeleton Technologies Euroopa Investeerimispangaga laenulepingu 15 miljonile eurole, kusjuures lepingul on garantii niinimetatud Junckeri fondilt.

Loe pikemalt Äripäevast

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077