Autor: Harro Puusild • 2. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mööblitootjate liit: loodame suuremat kaasamist

Herkki Kitsing
Foto: Raul Mee
26. jaanuaril ilmunud tööstuse erilehes uurisime, mida tööstussektori erialaliidud uuelt aastalt enim ootavad. Eesti Mööblitootjate Liidu tegevdirektori Herkki Kitsingu sõnul ootab mööblisektor uuel aastal rohkem kaasamist juba arutelude faasis.

Mida ootate uuelt aastalt? 

Järgneb Eesti Mööblitootjate Liidu tegedirektori Herkki Kitsingu kommentaar: 

Soovime uuel aastal erialaliitude tasandil ka riigi poolt rohkem kaasamist ja meiega arvestamist juba faasis, kus toimuvad oluliste otsuste arutelud.

Ootame kaasamist näiteks nii maksumuudatuste kui toetuste jagamise põhimõtete plaanimisel. Enne uute otsuste vastuvõtmist on oluline varuda aega.

Ootame kindlasti ka ühisstendiga väljamineku toetuse tekkimist, mis on mööblisektori jaoks prioriteetne. Seda eriti Rootsi ja Saksamaa suunal, kus ettevõtetel on suurenenud valmisolek oma toodetega väljas olla. Selles osas ei ole 2015–2017 sektoriülest tuge saadud.

Mööblisektori ettevõtete areng oli mullu pigem stabiilne ja praegustes muutlikes majandusoludes püütakse leida ekspordile kasvuvõimalusi. Mingi osa mööblitootjaist on viimase kahe aastaga suutnud paigalseisust välja tulla ja see on pikaajalise töö tulemus.

Tänavu algavad ka ekspordivõimekuse tõstmisele suunatud projekti “Eesti Mööblitööstuse Klaster” ettevalmistused.

2017. aastat võiks iseloomustada ka oskuste aastana, sest püüame haridusmaastiku edendamise osas kaasa aidata. Lisandväärtust loovate tippspetsialiste tuleku soodustamisele aitaks kaasa ka OSKA raportites toodud valdkondade lisarahastamine.

Plaanime ka tihedamat koostööd teiste erialaliitudega ja osalemist kutsekoolide nõunike kogu töös. Analüüsime ka mööblivaldkonna olukorda, kogume sektori kohta statistikat ning plaanime mööblitootjate “hea tava” ja valdkonna koordineerituma juhtimise kokkuleppimist. Samuti tahame kokku leppida tööstusharu puudutavates kriteeriumides.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077