25. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti trükikoda ostis legendaarse Soome konkurendi

Trükikoda (pilt on illustreeriv)
Foto: Terje Lepp
OÜ Trükikoda Ilo omandas Soome ühe vanema ja tuntuma trükikoja, pereettevõtte Libris, mis tähistab järgmisel aastal oma 90. sünnipäeva.

Trükikoda Libris jätkab oma tegevust Soomes ja Trükikoda Ilo oma tegevust Eestis, kuid Libris saab juurde hulga sortimenti, mida nad siiani oma klientidele ei pakkunud ning Trükikoda Ilo saab hakata pakkuma oma toodangut otse Soome turule, teatas Ilo trükikoda.

Ilotrüki kaubamärgi all tegutseva OÜ Trükikoda Ilo omanik on Jarl Karjatse. Eelmisel aastal asutatud ettevõttel ei ole esitatud majandusaasta aruannet.

Libris Oy mullune käive oli 5,8 miljonit eurot, jäädes 2014. aastaga samale tasemele. Varasematel aastatel on käive järjepidevalt kahanenud. Möödunud aastal rabeles Libris välja mitu aastat süvenenud kahjumist, mis ulatus 2014. aastal 835 000 euroni. Mullu teenis ettevõte 957 000 eurot kasumit.

1928. aastal asutatud Soome trükikoda kuulus alates 1930. aastatest Väisäneni perekonnale. 2015. aastal müüdi ettevõtte aktsiad valdusfirmale Mediamix Factory Ltd.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077