16. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

President külastas Horizoni Kehra tehast

President Kersti Kaljulaid külastas Horizoni Kehra tootmishoonet.
Foto: Sven Tupits
Harjumaal ringsõidul viibinud president Kersti Kaljulaid külastas eile Kehras asuvat jõupaberitootjat Horizon Tselluloosi ja Paberi AS-i ning selle tütarettevõtet, pehme paberi tootjat Horizon Tissue.

Presidendile tutvustasid ettevõtteid Tolaram Groupi Eesti juht Sonny Aswani, Horizon Tselluloosi ja Paberi AS-i juhatuse esimees Bashyam Krishnan ning teised juhtkonna liikmed, teatas ettevõte.

Kohtumisel osalenud Anija vallavanem Arvi Karotam rääkis valla arengust ning koostööst Horizoniga.

Kohtumisel toodi esile, et viimastel aastatel on ettevõte viinud ellu mitmeid investeeringuid, et tõsta tootmise efektiivsust, näiteks 2014. aastal anti käiku uus lubajapõletusahi ja laastuliin. SA Keskkonnainvesteeringute Keskus kaudu Ühtekuuluvusfondi toel finantseeritud uus lubjapõletusahi võimaldab ettevõttel taaskasutada üle 90 protsendi tootmises kasutatavast lubjast. Lisaks puhtamale keskkonnale vähendab investeering lubja kui loodusliku ressursi vajadust. Laastuliinil kasutatud uus tehnoloogia parandab puidulaastu kvaliteeti, mis omakorda võimaldab täielikult rakendada ettevõtte eelnevate investeeringute, tselluloosi keeduliini ja pesutsehhi täit potentsiaali ning selle tulemusena paraneb toodetava paberi kvaliteet.

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS on Eesti ainus jõupaberi tootja. Tegu on täielikult integreeritud paberitootmisvabrikuga, mis ekspordib oma tooteid 60 maailma riiki.

Foto: Sven Tupits
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077