Masinatööstuse liidul valmis juubeliks ajalooraamat

Eesti Masinatööstuse Liidu juhatuse esimees Indrek Rohtma.  Foto: Tööstusuudised.ee

Eesti Masinatööstuse Liit tähistab sel neljapäeval suure konverentsiga oma 80. aastapäeva ja esitleb spetsiaalselt selle sündmuse jaoks koostatud ajalooraamatut.

„Eestis on umbes 150 aastat masina- ja metallitöö kogemust. Masinatööstus moodustab töötlevast tööstusest ligikaudu 20%, olles suurima osakaaluga. Anname 4,87% SKP-st ja kogu sektori müügitulust ekspordime 75%. Seega oleme Eesti majanduse jaoks võtmetähtsusega sektor, mille olulisust ei tasu alahinnata,“ ütles Eesti Masinatööstuse Liidu juhatuse esimees Indrek Rohtma pressiteates.

„Eesti Masinatööstuse Liit on viimase aastaga kiiresti kasvanud 15 uue liikme võrra, mis näitab selget koostöö tegemise vajadust ühiste probleemide lahendamisel,“ lisas Rohtma.  

Neljapäeval, 16. juunil toimub endise tööstusettevõtte Dvigateli peahoones Ülemiste linnakus konverents, millega masinaliit tähistab 80. aastapäeva. Konverentsil keskendutakse sektori olulistele teemadele nagu statistika, haridus, teadus-arendustegevus, räägitakse headest näidetest ja inseneridest.

Lisaks saavad sõna erialaliidu sõbrad, kellega koostöö on seotud tööstuspoliitika koostamisega, messiga INSTRUTEC, noorte valdkonna propageerimisega ning tulevikutrendidega. Sõna saavad Eesti Masinatööstuse Liiduga seotud eksperdid nagu Priit Kulu (TTÜ), Jüri Riives (IMECC), Priit Põdra (TTÜ), Alvar Sass (Radius Maching OÜ), Priit Lind (BLRT), Arno Kolk (Eesti Elektroonikatööstuse Liit) ja paljud teised.   

Raamat keskendub olulisematele verstapostidele ajaloos ning annab mõtteainest näiteks selliste tulevikusuundade osas nagu Industry 4.0 ning inseneride kompetentside tõstmine ja hoidmine Eestis. Raamatu tiraaž on vaid 600 ja aastapäeva pidustustele on oma õla alla pannud ABB, Hanza, Silwi Autoehitus, DNB pank, Ablanalp Estee OÜ, Value Expert OÜ, Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor ja Tallinna Tehnikaülikool. 

Eesti Masinatööstuse Liit ühendab 45 liiget – masina- ja metallitööga seotud tööstusettevõtteid, arendus- ja projekteerimisettevõtteid, tugiteenuseid pakkuvaid ettevõtteid ning haridusasutusi (Tallinna Tehnikaülikool, Tallinna Tehnikakõrgkool, kutseõppeasutused).

Jaga lugu:
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077