Autor: Tööstusuudised.ee • 8. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Harju KEK alustab miljoneid maksva Valdmäe tööstuspargi rajamist

Valdmäe tööstuspargi drooni abil pildistatud ala.
Foto: AS Harju KEK
Harju KEK alustab Saue ja Saku piiril asuva Valdmäe tööstuspargi rajamist, mis läheb kokku maksma 15 miljonit eurot. Esimesed hooned peaksid valmima pooleteise aasta pärast.

Arendusprojekt asub Saku vallas, aadressil Valdmäe 3. Detailplaneeringu alusel koosneb tööstuspark kuuest kinnistust, mille maksimaalne brutopind kokku on 30 600 ruutmeetrit.  Hoonete lubatud kõrgus on kuni 14 meetrit ning maksimaalne korruselisus 3. Tööstusparki arendab AS Harju KEK, kelle omanduses on kokku ligi 100 hektarit äri- ja tootmismaad, teatas ettevõte.

„Hetkel tegeleme trasside projekteerimisega, trasside ehitus algab novembris 2016. Prognoosi kohaselt valmivad esimesed hooned umbes pooleteise aasta pärast,“ ütles Harju KEKi müügi- ja turundusjuht Lauri Viileberg tööstusuudised.ee-le.

Viileberg lisas, et tööstuspargi rajamise finantseerimisvõimalusena kaalutakse ka võõrkapitali kaasamist. „Investeeringute maht kokku on 15 miljonit eurot. Võõrkapitali kasutamise või mittekasutamise osas kaalutakse täna mõlemaid võimalusi,“ märkis Viileberg.

Harju KEKi arendatav Valdmäe Tööstuspark asub Saue ja Saku valla piiril, Tallinna ning Via Baltica ja Tallinna ringtee läheduses. Ümbruskonnas tegutsevad mitmed rahvusvaheliselt edukad ettevõtted: DSV Transport, Stoneridge Electronics, R-Kiosk, Veho Eesti, Tamro Eesti ja paljud teised. Tulevased lao- ja tootmispinnad on antakse üürile ning mitmed ettevõtted on juba projekti vastu ka huvi näidanud.  

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077