10. juunil 2016 toimuva tööstuse klubi raames külastame pruulikoja Vormsi Õlu tootmist Koerus ja Musta Lipsu tootmist Adaveres.
Oma tootmist tutvustavad:
Arkadi Tammik, pruulikoja Vormsi Õlu omanik ja pruulmeister
Guido Kõiv, pruulikoja Must Lips omanik ja pruulmeister
Lisaks esinevad:
Nele Nedaškovskaja, Tallinki ja Silja laevade restoranide ja baaride joogikategooria müügijuht
Dan Murumets, Rimi Eesti Foodi kategooriagrupi juht
Tutvu ka Tööstuse klubi täpsema programmiga.
Hind kuni 19. maini vaid 99 EUR+km (täishind 129+km).
Registreerimiseks klikake SIIA.
Pruulikoja Õllenaut asutaja Ilmar Räni soovitab tehaseõlle austajatel proovida vahelduseks ka käsitööõlut ning õppida tundma erinevaid nüansse, mida õlle maitse pakub. „Käsitööõllel on tugevam, põnevam ja mitmekesisem maitse. Mina tarbin näiteks tänu sellele vähem alkoholi ja saan suurema maitseelamuse.“
„Käsitööõlle pruulimisel kasutatakse võrreldes masstootmisega kvaliteetsemaid ja unikaalsemaid tooraineid. Õlut valmistatakse väikestes partiides ja kordades personaalsemalt kui masstoodetud õlut. Pruulimisel kasutatakse traditsioonilisi valmistuspõhimõtteid ning uudsemaid tehnikaid ja õlut ei lahjendata veega,“ selgitas Räni pressiteates.
„Käsitööõlut ostes toetatakse kohalikku väiketootmist, mis aitab Eesti ettevõtjail töökohti pakkuda ning majandust elavdada. Eesti käsitööpruulikojad on väikeettevõtted, kus omanikud töötavad igapäevaselt ka ise ning need on rajatud kohalikule kapitalile,“ lisas Räni.