Autor: Tööstusuudised.ee • 17. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rimi panustab Eesti käsitööõllele

Tallinki ja Silja laevade ametlik laevaõlu Norrby Dunkel, mida toodab Vormsi Õlu.
Foto: Vormsi Õlu
17. maist 13. juunini on Rimi hüpermarketite õllevalikus lisaks olemasolevatele veel sõltuvalt kaupluse suurusest 52 kuni 94 erinevat sorti Eesti käsitööõlut, mis annab ülevaate sellest, mida Eesti õlletootjad täna pakuvad.

10. juunil 2016 toimuva tööstuse klubi raames külastame pruulikoja Vormsi Õlu tootmist Koerus ja Musta Lipsu tootmist Adaveres.  

Oma tootmist tutvustavad: 

Arkadi Tammik, pruulikoja Vormsi Õlu omanik ja pruulmeister

Guido Kõiv, pruulikoja Must Lips omanik ja pruulmeister

Lisaks esinevad: 

Nele Nedaškovskaja, Tallinki ja Silja laevade restoranide ja baaride joogikategooria müügijuht 

Dan Murumets, Rimi Eesti Foodi kategooriagrupi juht

Tutvu ka Tööstuse klubi täpsema programmiga

Hind kuni 19. maini vaid 99 EUR+km (täishind 129+km). 

Registreerimiseks klikake SIIA

Pruulikoja Õllenaut asutaja Ilmar Räni soovitab tehaseõlle austajatel proovida vahelduseks ka käsitööõlut ning õppida tundma erinevaid nüansse, mida õlle maitse pakub. „Käsitööõllel on tugevam, põnevam ja mitmekesisem maitse. Mina tarbin näiteks tänu sellele vähem alkoholi ja saan suurema maitseelamuse.“

„Käsitööõlle pruulimisel kasutatakse võrreldes masstootmisega kvaliteetsemaid ja unikaalsemaid tooraineid. Õlut valmistatakse väikestes partiides ja kordades personaalsemalt kui masstoodetud õlut. Pruulimisel kasutatakse traditsioonilisi valmistuspõhimõtteid ning uudsemaid tehnikaid ja õlut ei lahjendata veega,“ selgitas Räni pressiteates. 

„Käsitööõlut ostes toetatakse kohalikku väiketootmist, mis aitab Eesti ettevõtjail töökohti pakkuda ning majandust elavdada. Eesti käsitööpruulikojad on väikeettevõtted, kus omanikud töötavad igapäevaselt ka ise ning need on rajatud kohalikule kapitalile,“ lisas Räni.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077